Cautat inca din 2012, Noor Aziz Uddin a fost prins de catre FBI.

Biroul Federal de Investigatie (FBI) l-a prins pe cel am cautat criminal cibernetic in Pakistan dupa 2 ani si jumatate de cautari, anuntat Federal Investigation Agency (FIA) din aceasta tara.

Noor Aziz Uddin, 52 de ani, era cautat pentru implicarea sa intr-o schema internationala in telecomunicatii care a fraudat victimele cu o suma de peste 50 de milioane de dolari.

Presupusul complice al lui Aziz Uddin, Farhad Arshad, 41 de ani, a fost si el arestat in raidul FIA din orasul Karachi. "Erau pe lista most wanted a celor de la FBI si am reusit cu succes sa-i arestam" a declarat Mazhar Jabbar, oficialul FIA care a condus raidul.

FBI oferea recompense separate de 50.000 de dolari pentru informatii care sa duca la arestarea celor doi pe numele carora fusesera emise mandate de arestare pe 29 iunie, 2012. Operatiunea care i-a dus pe lista most wanted a avut loc in Pakistant, Filipine, Arabia Saudita, Elvetia, Spania, Singapore, Italia si Malaezia, conform FBI.

Inainte de 2012, Aziz Uddin fusese arestat de catre Interpol in Malaezia, insa a trebuit sa fie eliberat din cauza faptului ca nu erau suficiente probe.

Share articol: