O linie de cod gresita si "compania este practic moarta"!

Un barbat a sters intreaga sa companie cu o linie de cod gresita. Spunandu-i accidental computerului sau sa stearga totul din servere, Marco Marsala, cel care este hosting provider, a "reusit" sa stearga orice urma a existentei companiei si site-urile pe care le ingrijeste pentru clientii sai.

Marsala a scris pe un forum al expertilor in servere patania sa dupa ce a rulat codul distrugator pe unul dintre calculatoarele companiei. Insa, in loc sa afle o solutie pentru a rezolva criza, acestia l-au informat ca a sters compania si toti clientii acesteia si, facand acest lucru, a distrus probabil compania cu un simplu cod.

"Conduc un hosting provider mic cu aproximativ 1500 de clienti si folosesc Ansible pentru a automatiza anumite operatiuni care sa mearga pe toate serverele. Seara trecuta am rulat din greseala, pe toate serverele, un script Bash cu un rmn-rf{fool}/{bar} cu acele variabile nedefinite din cauza unui bug din codul de deasupra liniei" a spus Marsala, cel care a constatat ca acel cod a sters pana si back-up-urile pe care le facuse in cazul unei catastrofe.

Majoritatea utilizatorilor i-au spus ca e improbabil sa mai poata recupera vreodata datele. In consecinta, compania nu isi va mai reveni dupa acest moment. Iar problemele lui Marsala abia incep. "Vei pierde afacerea. Nu ai nevoie de sfaturi tehnice, tu trebuie sa-ti contactezi avocatul" i-a spus un utilizator, Michael Hampton.

Share articol: