Startupul getfittter isi propune sa previna afectiunile la care e expus omul modern, care lucreaza la calculator, si are deja o aplicatie web.
Startupul de wellness getfittter a anuntat lansarea primei versiuni a platformei web si deschiderea fazei de beta testing. getfittter este o solutie de preventie si management al riscului bolilor profesionale, conectand angajatii din companii cu experti (antrenori personali, nutritionisti, kinetoterapeuti). In decursul acestei luni, startupul va lansa si o versiune imbunatatita a aplicatiei lor mobile de iOS care functioneaza perfect cu partea de web.
Validat in cadrul programului de pre-accelerare MVP Academy si sustinut de cel mai apreciat accelerator in domeniul sanatatii din SUA, Health Wildcatters, getfittter pune la dispozitie, in interiorul platformei, diferite sisteme care ii motiveaza pe utilizatori sa adopte si sa mentina obiceiuri sanatoase.
“Orice companie care doreste sa participe in programul nostru pilot de beta testing va putea inregistra in mod gratuit pe platform noastra pana la 1000 de utilizatori. Suntem constienti de faptul ca numai lucrand direct cu viitorii nostri clienti vom putea obtine feedback relevant si valoros care ne va ajuta sa imbunatatim considerabil produsul. Doar impreuna putem oferi cea mai buna experienta disponibila pe piata!”, spune Bogdan Predusca, CEO & Co-founder.
Obiectivul getfittter Inc. in acest moment este de a invata din interactiunea utilizatorilor reali cu produsul lor si de a-l perfectiona pentru faza de lansare comerciala. “Pe parcursul programului pilot vom itera si extinde permanent ecosistemul nostru de wellness si ne propunem sa lansam prima versiune comerciala la inceputul lui Septembrie 2015”, zice Predusca.
O importanta companie de profil va fi partenerul exclusiv al getfittter pe piata de corporate wellness din Romania si va gestiona relatia cu toate societatile interesate de acest serviciu.
In Europa, sedentarismul cauzeaza de doua ori mai multe decese decat obezitatea, sugereaza un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Cambridge publicat anul acesta in American Journal of Clinical Nutrition. Studiul s-a realizat pe parcursul a 12 ani si a implicat 334.161 de persoane.
Organizatia Mondiala a Sanatatii a lansat de mai multi ani un avertisment asupra inactivitatii fizice si a faptului ca aceasta contribuie la aparitia diverselor boli cardiovasculare, diabetului, osteoporozei etc.
Presedintele Societatii Romane de Medicina Muncii, Eugenia Naghi, declara ca, potrivit statisticilor, numarul cazurilor noi de boli profesionale ajunge chiar si la 2.000 in fiecare an. Activitatea fizica si adoptarea unui stil de viata sanatos trebuie sa fie parte componenta din rutina zilnica a fiecaruia.