Nu e niciodata prea devreme pentru muzica buna. Indiferent de genul nostru preferat, exista resurse nelimitate de muzica buna. Haideti sa vedem cum le accesam pe cele legale, pentru ca despre torenti si dc++ nu e cazul aici.

Sa trecem repede peste YouTube, unde se gasesc unele dintre cele mai ascultate piese de pe planeta. Spre exemplu, Inna are un canal foarte cautat, cu zeci de milioane de accesari. Destule piese au depasit de mult pragul de zece milioane de vizualizari.

Recordul momentului ii apartine insa Alexandrei Stan, cu peste 38 de milioane de clicuri pentru Mr. Saxobeat, un veritabil hit global. Daca vreti sa stiti care este cel mai accesat videoclip din istorie, trebuie sa acceptati ideea ca Justin Bieber a adunat peste doua miliarde de vizualizari, din care 660 de milioane cu piesa Baby. Insa nu YouTube este preferatul meu.

Doua solutii mai simple iti aduc la doua clicuri distanta toate radiourile pamantului. Una dintre ele este Shoutcast.com. Aici este publicat gratuit orice post de radio online. Poate fi accesat asa de pe pagina de internet sau cu batranul Winap. Cu sau fara Mac, iPod sau iPhone, aplicatia iTunes de la Apple aduna, de asemenea, o lista impresionanta de radiouri care pot fi ascultate de pe calculator.

Emisiunile audio pot fi insa luate la purtator sub forma de podcasturi. Adica intri in lista, alegi artistul si te abonezi la emisiiunile lui. Tot de pe internet vin toate radiourile ProFM. Stiati ca exista un post numit ProFM Reggae sau Michael Jackson? Aceleasi posturi sunt gratuite si pe tableta sau iPhone cu aplicata ProFM. Cautati-o in AppStore.

Tot gratis este si Grooveshark.com Un site care contine milioane de melodii care pot fi ascultate doar online. Viitorul este totusi al radiourilor interactive. Mare succes are pe internet Last.fm. Costa vreo doi euro pe luna abonamentul, dar ofera la schimb o experienta... altfel. Adica introduci artistul, genul sau momentul, sa zicem, si primesti din cloud un program adaptat la stilul tau. Site-ul invata in timp ce iti place si apoi iti face propuneri.

Ar mai fi o lista intreaga de site-uri similare, celebre in strainatate, precum pandora.com, rdio.com, Google Music sau Amazon cloud player. Nu merg insa in Romania, dar le pot accesa romanii care ne urmaresc din Statele Unite.

Am lasat la final o jucarie care se hraneste tot din muzica aflata in cloud, adica de pe internet. Acesta este unul dintre primele radiouri care nu prinde posturi FM. Adica merge doar pe internet. Il legi la net prin wifi si poti asculta orice post de pe planeta, inclusiv cele romanesti. Ii spune Squeezebox Boom si este foarte destept pentru ca il pot controla de la distanta, tot prin internet. Il pot porni, aleg postul de radio si reglez volumul.

Poate fi si ceas desteptator, care sa te trezeasca pe muzica, iar pe ecran apar stiri in timp ce asculti muzica. Merge legat si la calculatorul din casa si asculti mp3-urile personale sau podcasturile preferate.

Sursa: StirilePROTV

Share articol: