Fuchsia ar putea fi cheia viitorului Android și Chrome.
Google Fuchsia rămâne încă înconjurat de mister, dar compania începe, încet-încet, să dezvăluie detalii despre noua generație a sistemelor proprii de operare.
Șeful Google și Android, Hiroshi Lockheimer, a oferit câteva informații extrem de prețioase în acest sens, scriu jurnaliștii de la The Verge.
Ce știm până acum despre Fuchsia este că avem de a face cu un proiect open source, similar AOSP, dar care ar fi capabil să ruleze pe o gamă foarte largă de gadgeturi, de la sisteme de smart home până la laptopuri și telefoane.
De asemenea, este cunoscut faptul că acesta este construit pe baza nucleului Google numit „zircon”, cunoscut anterior drept „magenta”, și nu folosind structura Linux, care este fundația Android și Chrome OS.
În afară de aceste aspecte, nu știm foarte multe despre Fuchsia, iar publicul a putut doar să „tragă cu ochiul” la o interfață-prototip în urmă cu doi ani.
În ultimul an, s-au vehiculat și zvonuri referitoare la testarea noului sistem de operare pentru a fi utilizat pe Pixelbook, dar și alte presupuse planuri de lansare a unui dispozitiv consacrat Fuchsia, peste 4-5 ani.
Nest Hub, adică gama de device-uri pentru case inteligente ar fi, de asemenea, testată pentru Fuchsia. Recent, însă, reprezentanții companiei au început să dezvăluie adevăratul scop al noului sistem de operare.
„Analizăm cum ar putea arăta o nouă abordare asupra sistemelor de operare. Așa că știu că oamenii se entuziasmează destul de tare când spun 'acesta este noul Android' sau 'acesta este noul Chrome OS'. Fuchsia chiar nu este despre asta. Fuchisa reprezintă, de fapt, încercarea noastră de a împinge această 'artă' a sistemlui de operare, în așa fel încât să putem încorpora în alte produse ceea ce învățăm cu ajutorul Fuchsia”, a declarat Lockheimer.
Acesta a adăugat că ideea acestui „experiment” este legată și de dorința de a explora alte forme și dimensiuni, afirmație care ar putea fi un indiciu referitor la zonele în care s-ar putea implementa Fuchsia, de la case inteligente, la ceasuri și brățări smart sau chiar la dispozitive de realitate virtuală și augmentată: „Știm deja că Android funcționează foarte bine pe telefoane. Însă acesta ar putea fi optimizat și pentru alte structuri. Așadar, experimentăm”.
„Nu e vorba doar despre telefoane și PC-uri. În lumea Internet of Things numărul de gadgeturi care solicită sisteme de operare este în creștere. Cred că există mult spațiu pentru multiple astfel de sisteme, cu atuuri și specializări diferite. Fuchsia este unul dintre acestea, așa că rămâneți pe recepție”, a mai spus Hiroshi Lockheimer.