O alta conditie este ca cei care publica sa isi dezvaluie identitatea si nu sa se ascunda in spatele unui pseudonim.

Cunoscuta sub denumirea "Legea blogurilor", masura prevede ca orice platforma online care are zilnic peste 3.000 de vizualizari va fi considerata echivalentul unei publicatii, astfel ca va avea responsabilitati in privinta veridicitatii informatiilor difuzate, potrivit Mediafax.

In plus, masura legislativa obliga autorii materialelor difuzate pe bloguri sa isi dezvaluie identitatile reale online. Companiile care ofera platforme pentru cautari online si retelele de socializare vor trebui sa mentina baze de date cu sediul in Rusia, informatiile urmand sa fie stocate cel putin sase luni.

"Aceasta lege va reduce numarul vocilor critice de pe Internet", a reactionat Galina Arapova, directorul Centrului pentru Protejarea Mass-Media. "Aceste masuri fac parte dintr-o campanie de restrictionare si chiar oprire a Internetului in Rusia", a acuzat analistul Anton Nosik.

In urma cu cateva saptamani, Vladimir Putin a declarat ca Internetul "a fost conceput si s-a dezvoltat" ca proiect al Agentiei Centrale de Informatii din Statele Unite (CIA).

Share articol: