Pana pe 17 mai, echipele care dezvolta produse inovatoare in domeniul tehnologiei pot aplica pentru participarea in program completand formularul de pe www.mvpacademy.co

Romanii, dar si ceilalti locuitori din zona noastra a Europei sunt recunoscuti in lume atunci cand vine vorba de programare sau de alte abilitati tehnice, insa uneori nu dispun de cunostintele de business necesare pentru a-si transforma ideile in produse de succes pe piata globala.

How to Web lanseaza MVP Academy, program de pre-accelerare care le ofera antreprenorilor din regiune cunostintele necesare pentru a dezvolta produse de succes la scara globala, pentru a-si dezvolta afacerile mai rapid si pentru a profita de oportunitatile existente pe piata.

How to Web MVP Academy se va desfasura in perioada 2 iunie – 22 iulie la TechHub Bucharest si va reuni 14 echipe cu potential din regiune. Pe langa componenta educationala, echipele finaliste vor beneficia, pe toata durata programului, de spatiu de co-working, mentorat, acces la comunitatea tech la nivel international si conexiuni cu investitori de tip angel, programe de accelerare si fonduri de investitii early stage. Astfel, experienta How to Web MVP Academy va ajuta startup-urile sa profite de oportunitatile pe care le au la dispozitie pentru a-si dezvolta produsele in afaceri de succes.

Programul se adreseaza startup-urilor in domeniul tehnologiei (echipe sau persoane) care au mai putin de 2 ani de activitate, au dezvoltat cel putin un prototip functional al produsului, nu au obtinut pana in momentul inscrierii finantari mai mari de 50.000 EUR si nu au mai participat la un alt program de accelerare. Produsele dezvoltate trebuie sa fie in domeniul software, hardware, internet of things, mobile, robotica, biotech, medtech sau ecommerce. How to Web MVP Academy este un program dezvoltat in parteneriat cu Microsoft, Romtelecom si Cosmote cu sprijinul Bitdefender, Raiffeisen Bank, Hub:raum si TechHub Bucharest.

Pe parcursul celor 7 saptamani ale programului, cele 14 echipe finaliste vor participa la workshop-uri practice si vor acumula competente cheie pentru un startup: notiuni de business, finantare, aspecte legale, dezvoltare de produs, storytelling, marketing, dezvoltarea de comunitati, networking sau pitching. In plus, acestia vor beneficia de sesiuni de mentorat si vor avea ocazia sa discute in mod direct cu specialisti si antreprenori consacrati la nivel local, regional si international.

Progresul echipelor participante la How to Web MVP Academy va fi monitorizat prin urmarirea unor indicatori cheie pentru performanta, sustinand astfel cresterea accelerata a acestora. Printre beneficiile de care se vor bucura finalistii programului se numara accesul la infrastructura tech oferita de companii internationale (cloud hosting sau acces gratuit la diferite platforme), acces la spatiul de co-working, comunitatea si evenimentele TechHub Bucharest, conexiuni cheie in industrie si susținere continua pentru dezvoltarea propriilor startup-uri pe toata durata programului.

How to Web MVP Academy va aduce in fata echipelor peste 40 de mentori avand competente relevante pentru etapa de dezvoltare in care se afla acestea: fondatori de startup-uri, echipe care au trecut prin programe de accelerare, specialisti in business si dezvoltare de produs sau investitori early stage. Printre acestia se numara Jon Bradford (Managing Director, Techstars), Florin Talpes (Co-fondator si CEO, Bitdefender), Cosmin Ochisor (Business Development Manager, hub:raum), Gabriel Coarna (Architect, Evernote Clearly), Adrian Gheara (Co-fondator NeobyteSolutions, business angel si advisor pentru mai multe startup-uri), Bobby Voicu si Cristi Badea (Co-Fondatori Mavenhut si absolventi ai programului de accelerare Startup Bootcamp) sau Daniela Neumann (Scrum Master/Change Management idealo internet GmbH). Lista completa a mentorilor care vor ghida pasii echipelor admise in How to Web MVP Academy este disponibila online la http://mvpacademy.co/mentors. 

Programul se va incheia marti, 22 iulie, cu Demo Day, eveniment in cadrul caruia echipele isi vor prezenta produsele si progresul inregistrat in fata unui juriu format din investitori de tip angel, fonduri de investitii early stage si reprezentanti ai unora dintre cele mai apreciate programe de accelerare la nivel european. Astfel, startup-urile vor avea ocazia sa obtina finantari ulterioare si sa isi continue dezvoltarea si dupa finalizarea programului.

Cele 14 echipe finaliste vor participa gratuit la How to Web MVP Academy si nu vor trebui sa cedeze actiuni in schimbul participarii. Inscrierile se realizeaza online la www.mvpacademy.co, pana sambata, 17 mai. Aplicatiile vor fi evaluate de un juriu de specialitate, luand in considerare echipa si experienta acesteia in domeniu, dimensiunea pietei si tendintele din industrie, tractiunea initiala, fezabilitatea si scalabilitatea produsului. Castigatorii vor fi anuntati vineri, 23 mai.

Share articol: