WhatsApp oferă acum opțiunea de a trimite fișiere de imagini și videoclipuri la dimensiunea lor originală, fără pierderea calității.

Cu această funcție, utilizatorii pot alege acum să trimită fișiere media fără compresia suplimentară pe care aplicația ar efectua-o pentru a economisi date.

Aceasta este separată de opțiunea de calitate HD care a fost adăugată la începutul acestui an, care ar comprima doar puțin fișierele pentru a păstra mai mult din calitatea originală.

Pentru a trimite imagini și clipuri video la calitatea lor originală, utilizatorii trebuie să aleagă opțiunea de a trimite Documente, și, ulterior, li se va afișa o opțiune suplimentară de a trimite fotografii sau clipuri video împreună cu fișierele. Fișierele imagine sau video pe care le selectează vor fi apoi trimise ca atare, la calitatea originală. WhatsApp are o limită de 2 GB pentru trimiterea fișierelor în stare necomprimată.

Această funcție a fost testată de ceva timp, dar a fost în cele din urmă lansată pentru toți utilizatorii destul de recent. De asemenea, a fost așteptată de mult timp, deoarece serviciile concurente, precum Telegram, oferă această posibilitate de ani de zile. Din nefericire, WhatsApp aduce această funcție doar pentru iOS deocamdată, fără să se știe nimic despre disponibilitatea pentru Android, deși utilizatorii Android pot primi în continuare aceste fișiere.

Share articol: