Imaginează-ți: primești un apel de la mama ta pe telefonul tău cu Android și ea are, la rândul ei, o problemă cu telefonul propriu. Nu prea reușești să înțelegi ce este în neregulă, dar pentru că nici nu puteți să vă vedeți fizic, procesul e deja mult mai anevoios. 

Cei mai mulți dintre noi am fost puși, la un moment dat, într-o asemenea situație. Cum ar fi, deci, dacă am avea la dispoziție o opțiune potrivită pentru o aplicație care să susțină partajarea ecranului în siguranță, fără riscuri de securitate. Se pare că WhatsApp se pregătește să introducă exact acest lucru.

Funcția ar fi disponibilă prin versiunea 2.23.11.19 a aplicației de mesagerie pentru Android, iar esența ei este destul de simplă: există un nou buton pe care îl puteți atinge în timpul unui apel video, după care veți putea să vă partajați ecranul cu toți ceilalți participanți la apel.

Utilizatorii vor putea, de asemenea, să întrerupă fluxul în orice moment. Și apropo de un nou buton: întregul aspect al butoanelor în timpul apelului pare să fi fost regândit, astfel încât să arate mai simplu și mai plăcut din punct de vedere estetic.

Deocamdată acest lucru pare să fie disponibil doar pentru versiunile mai noi de Android. Asta înseamnă că, dacă vă bucurați de o versiune mai veche de Android, nu veți putea partaja ecranul. Și invers: dacă destinatarul are un sistem de operare mai vechi, nu va putea vedea ecranul. Nu știm când va fi disponibilă pentru toată lumea în versiunea live, dar cu siguranță va fi una foarte utilă. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: