Unul dintre principalele dezavantaje ale trimiterii de fotografii prin WhatsApp este procesarea, în urma căreia se reduc semnificativ (și foarte vizibil) dimensiunea, rezoluția și calitatea acestora. Acest lucru, însă, va fi în sfârșit de domeniul trecutului. Cel puțin aspectul de rezoluție scăzută, pentru că WhatsApp oferă acum posibilitatea de a trimite „fotografii HD".

În limbajul WhatsApp, „HD" înseamnă în acest caz rezoluția completă a imaginii. Aveți, de asemenea, opțiunea implicită de calitate „Standard" pentru a ocupa mai puțin spațiu de stocare și pentru un transfer mai rapid, care va înjumătăți rezoluția. Numărul de pixeli este un lucru, compresia este alta - iar WhatsApp nu a luat până acum măsuri în privința acesteia din urmă. Totuși, acum știm cel puțin că acestea vor avea o rezoluție mai mare, ceea ce le va face totuși să arate mai bine.

Există o nouă pictogramă HD, iar atunci când o apăsați, veți putea selecta între cele două presetări de calitate menționate mai sus. Toate imaginile vor fi în continuare criptate end to end - HD sau nu.

Noua funcție este disponibilă în prezent pentru toți utilizatorii din întreaga lume, dar se așteaptă ca implementarea să dureze câteva săptămâni pentru a ajunge chiar la toată lumea. Suportul pentru videoclipuri „HD" va urma și el în scurt timp. 

___________________________________________________________________________________________________

Share articol: