Cea mai recentă versiune beta a WhatsApp conține o nouă funcție numită Third-party chats, care i-ar putea permite să funcționeze și cu alte aplicații de mesagerie, a raportat WaBetaInfo. Deși pagina este goală la momentul redactării articolului, simpla sa prezență ar putea semnala faptul că WhatsApp pregătește o astfel de funcție pentru a se conforma legii Uniunii Europene privind piețele digitale.

În iulie, UE a anunțat că șapte giganți tehnologici cu o cifră de afaceri de peste 7,5 miliarde de dolari - Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance, proprietarul TikTok, Meta, Microsoft și Samsung - trebuie să respecte toate noile reguli ale UE privind piața digitală. Un principiu-cheie al legii europene este acela că cele șapte companii nu au voie să își favorizeze propriile servicii și trebuie să permită interoperabilitatea cu terții.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a desemnat aplicațiile-cheie care fac obiectul acestor reguli, inclusiv aplicațiile de mesagerie ale Meta, WhatsApp și Messenger.

Aceasta înseamnă că Meta trebuie să facă WhatsApp să funcționeze cu alte aplicații de mesagerie ale unor terți, precum Signal și Telegram, începând din martie 2024. Acest lucru va permite utilizatorilor acelor aplicații să contacteze persoane pe WhatsApp, chiar dacă nu au un cont în aplicație - deși se presupune că utilizatorii WhatsApp vor putea să renunțe la această opțiune. Nu există încă nicio veste despre ce fel de caracteristici vor fi disponibile în acest sistem, deși se presupune că va fi păstrată criptarea end-to-end, potrivit WaBetaInfo.

De asemenea, se pare că Apple ar urma să permită magazine de aplicații terțe în iOS 17, iar atât Microsoft, cât și Epic Games își pregătesc propriile magazine pentru aplicațiile mobile iOS. 

__________________________________________________________________________________________________

Share articol: