Google experimentează utilizarea inteligenței artificiale pentru a genera automat rezumatele videoclipurilor YouTube. 

Informația a fost publicată de Android Police, unde se arată că aceste rezumate vor apărea doar lângă un număr limitat de videoclipuri în limba engleză și vor putea fi vizualizate doar de un număr limitat de utilizatori, cel puțin deocamdată.

Ele vor apărea pe paginile de vizionare și de căutare de pe YouTube și au rolul de a oferi o scurtă prezentare generală a conținutului unui videoclip, fără a înlocui descrierea existentă a acestuia.

„Începem să testăm rezumatele generate automat de AI pe YouTube, astfel încât să vă fie mai ușor să citiți detalii rapide despre un videoclip și să decideți dacă este potrivit pentru dumneavoastră", se arată pe pagina de asistență. Android Police notează că, de obicei, utilizatorii se pot înscrie pentru a participa la experimentele YouTube pe YouTube.com/new, deși participarea la unele dintre ele poate necesita un abonament YouTube Premium.

Ca răspuns la întrebările adresate de The Verge, Jen Jamie, purtător de cuvânt al Google, a declarat: „Testăm o nouă funcție pentru utilizatori, care folosește AI generativ pentru a crea rezumate pentru videoclipurile YouTube. Testăm frecvent noi caracteristici înainte de a le lansa oficial, astfel încât să putem construi și perfecționa cea mai bună experiență pentru telespectatorii și creatorii noștri.” Potrivit lui Jamie, utilizatorii YouTube ar putea vedea rezumatele generate automat atunci când vizualizează vloguri în limba engleză, videoclipuri de cumpărături și videoclipuri cu instrucțiuni pe dispozitive mobile.

Experimentul YouTube este unul dintre numeroasele inițiative pe bază de inteligență artificială generativă care au loc în prezent la Google, în timp ce compania se grăbește să găsească utilizări pentru tehnologia emergentă.

Alte companii au încercat, de asemenea, să utilizeze AI pentru a genera automat rezumate ale conținutului online. Artifact, de exemplu, a lansat recent o funcție de rezumat pentru articolele de știri.

Dacă acestea ajung să fie implementate pe scară mai largă, va fi interesant de văzut dacă rezumatele AI vor avea un impact asupra modului în care creatorii YouTube își structurează videoclipurile. Fiecare schimbare de politică și fiecare nouă funcție introdusă de platforma video poate avea efecte de amploare asupra ecosistemului său de creatori de conținut.

_________________________________________________________________________________________________

Share articol: