Având în vedere că din ce în ce mai multe informații sunt furnizate prin intermediul surselor audio, cum ar fi asistenții vocali, Fundația Wikimedia a considerat că a sosit momentul să adopte un așa-numit „logo sonor" pentru Wikipedia și celelalte proiecte ale sale. 

Gândiți-vă la acesta ca la echivalentul Wikipedia al lui „ta-dum" de la Netflix, „aaaaaaah" de la HBO sau al iconicului clopoțel cu cinci note de la Intel. După o căutare exhaustivă prin intermediul concursului „Sound of All Human Knowledge", Wikimedia crede că a găsit un clip audio care să îi reprezinte misiunea.

Înregistrarea câștigătoare a fost trimisă de Thaddeus Osborne, un inginer în fizică nucleară și producător de muzică amator din Virginia, SUA. 

Contribuția lui Osborne a fost una dintre cele 3 235 de propuneri primite anul trecut de la 2 094 de participanți din 135 de țări. Membrii comunității Wikimedia au ajutat la reducerea numărului de propuneri, iar în cele din urmă au fost prezentate 10 clipuri audio pentru vot.


Deși sunetul câștigător a fost ales acum, sunetul de mai sus nu este exact ceea ce veți auzi alături de conținutul Wikimedia în viitor. Pentru început, organizația spune că sunetul câștigător va trebui acum să fie reînregistrat în mod profesionist într-un studio (Osborne va primi o excursie la studio, pe lângă premiul de 2.500 de dolari). De asemenea, organizația va produce diferite versiuni ale sunetului pentru a fi utilizate în diferite contexte (de exemplu, o versiune scurtă de 2 secunde pentru postările din social media sau o compoziție mai lungă de 60 de secunde pentru videoclipuri de evenimente).

„Mai târziu în acest an, vom continua să lucrăm cu asistenții vocali și partenerii tehnologici pentru a adopta logo-ul câștigător pentru a identifica mai bine conținutul Wikimedia în întreaga lume", precizează cei de la Wikimedia într-un comunicat de presă.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: