Firma romaneasca Visual Fan doreste sa impresioneze cu noul sau telefon dual SIM, care vine cu un ecran Super AMOLED Plus.

Un banc de dinainte de 1989 suna asa: “Ce e mare, negru si taie morcovi in 5? Masina romaneasca de taiat morcovi in 4”. Pe acelasi principiu, si in cazul noului smartphone Alldro P4 realitatea difera putin de specificatii.

Daca ar fi sa-l diferentiem rapid de celelalte telefoane, i-am spune scurt: primul dual SIM european cu ecran Super AMOLED Plus. Putem adauga, apoi, restul specificatiilor: Android 4 ICS, display de 4,3 inch la rezolutia 480x800, procesor Cortex A9 la 1 GHz, 4 GB memorie flash, din care 2,5 GB disponibili pentru utilizator, expandabila cu un card microSD de pana la 32 GB.

De departe, insa, alaturi de ecran, cea mai interesanta dotare este camera de 8 megapixeli, cu stabilizator de imagine, touch focus, detectare a fetei si functie HDR.

 

De doua ori conectat, o data si jumatate sau doar o data?

Alldro P4 se lauda cu posibilitatea de a lucra cu doua cartele SIM, putand avea, deci, pe acelasi telefon doua conexiuni in doua retele diferite. La fiecare apel, SMS sau accesare a Internetului ai posibilitatea sa alegi cartela pe care o vei folosi.

Pe site-ul sau, producatorul spune: „Mai mult, noul model permite realizarea simultana a transferului de date 3G pe SIM 1 si voce pe SIM 2 adica poti sa accesezi internetul de pe oricare din cartelele SIM si in acelasi timp poti prelua apeluri pe cealalta cartela SIM”.

Aceasta descriere se regaseste si pe majoritatea site-urilor magazinelor online de unde telefonul poate fi cumparat si este rezumata in sintagma Dual SIM interactiv.

Mai mult, la lansarea telefonului, reprezentantii producatorului au declarat: „In partea de soft am reusit integrarea unei mari facilitati, aceea fiind de a putea folosi acest telefon dual SIM simultan avand trafic de date pe un SIM si voce pe cel de-al doilea SIM. Practic, telefonul devine full operational pe ambele SIM-uri in acelasi timp”.

Curiosi din fire, am vrut sa testam aceasta posibilitate, dar, oricat ne-am straduit, traficul de date tot se oprea de fiecare data cand incercam sa dam un telefon de pe cealalta cartela. Cu nedumerire, am intrebat la Allview.

Raspunsul oficial: „Asa este, traficul de date se opreste atunci cand primesti un apel pe celalalt SIM. Ceea ce vrem noi sa transmitem este faptul ca ambele SIM-uri sunt active in momentul in care folosesti datele si ca poti fi apelat pe SIM-ul al doilea atunci cand folosesti traficul de date pe SIM 1 si invers”.

Deja cu entuziasmul tinzand spre zero, am incercat, cu traficul de date pornit pe SIM A sa apelam numarul de pe SIM B. Din pacate, „abonatul nu poate fi contactat” nici de aceasta data...

Concluzia este ca, pana la alte teste, Alldro P4 este un dual SIM standby, adica in momentul in care unul din SIM-uri este activ, celalalt SIM nu mai este disponibil.

 

Cantec, joc si voie buna

Noul Alldro poate reda fara emotii cam toata gama de formate audio si video populare. De la MP3, WMA, OGG, FLAC si WAV pana la AVI, MOV, MPEG, VOB, RM/RMVB, FLV, DAT, MKVsi PMP. Iar daca devine insuficienta colectia de muzica, exista si un radio FM stereo cu RDS.

Camera foto principala, Omni Vision OV 8830 ar trebui sa le fie cunoscuta posesorilor de iPhone 4S. Cu senzorul de 8 megapixeli face fotografii intr-o rezolutie maxima de 3264x2448 pixeli si filmeaza la 1280x720, la o calitate cel putin decenta, chiar si in conditii de iluminare scazuta, datorita blitzului integrat. Exista si o camera frontala dedicata apelurilor video, cu o rezolutie de numai 0,3 megapixeli.

Cazinoul din Constanta:

Pozele din stanga sunt facute cu Allview Alldro P4, iar cele din dreapta cu Samsung Galaxy SII

Din punct de vedere al conectivitatii, are cam tot ce ai putea astepta de la un telefon: 3G, WiFi b/g/n, WiFi direct, WiFi hotspot, bluetooth, DLNA, microUSB, jack de 3.5 mm si GPS.

 

Ce se fabrica in China si se vinde bine in Germania?

Telefonul romanesc! Asemenea colegilor din „prima liga”, gen Samsung sau Apple, si Allview produce in China. Romanesti sunt, de fapt, doar proiectarea si software-ul. Rezultatul este un telefon cu ecran de Samsung, cu camera foto de iPhone, cu soft romanesc si cu un design (mult prea) asemanator cu Galaxy S2. Telefoanele dual SIM reprezinta o nisa pe care Allview o exploateaza din plin, atat in tara cat si afara, unde cea mai mare piata este Germania.

Asemenea automobilelor romanesti, ieftine si decente ca performante, si gadgeturile romanesti ar putea avea succes in Europa, iar un brand romanesc de produse IT ar fi, probabil, privit cu interes. Totusi, cel putin la inceput, interesul va fi dublat si de suspiciune, stiut fiind ca „romanesc” inseamna un pic de aici, un pic de colo, totul condimentat cu un balcanic „merge si-asa” si etichetat cu o denumire pompoasa.

Revenind la piata din Romania, cu un pret de 1.300 de lei, Alldro P4 se situeaza la o diferenta de cel mult 400 de lei de principalul contracandidat, care ofera mult mai multe in plus.

Singurul atu al lui P4 este, deci, capabilitatea dual SIM. Ramane de vazut cat de mult va conta aceasta in alegerile cumparatorului roman, foarte dependent de ideea de brand.

Specificatii pe scurt: 

Ecran

Super AMOLED+, 4,3 inch, 480x800 pixeli, 16 milioane culori

Procesor

Single core, 1 GHz

Memorie

512 MB RAM, 4 GB flash, 2.5 GB disponibili,

microSD max. 32 GB

GPU

PowerVR SGX531

Sistem de operare

Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich

Conectivitate

3G, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot, bluetooth, DLNA, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS

Camera foto

8 Megapixeli, HDR, EIS, touch focus, filmare 720p

Baterie

1600 mAh

Greutate

118 g

Grosime

9,8 mm

 

Share articol: