Un smartphone gigantic sau o tableta mica? Noul gadget are dubla personalitate.

Gadget de granita intre telefoane si tablete, ASUS Fonepad isi propune sa-ti ofere o experienta de utilizare dubla. Totul e sa iti incapa in buzunar.

Dotari tehnice

ASUS Fonepad are dotari de invidiat atat pentru gama smartphone, cat si pentru cea a tabletelor. Producatorul a dotat acest device cu un processor de la Intel, mai exact varful de gama al acestei categorii, Atom Z2580 dual-core, cu o frecventa de pana la 2 GHz. Parte grafica este asigurata de  PowerVR SGX 544MP2 cu un clock rate de pana la 533 MHz.

Si la capitolul memorie RAM, gadgetul de la ASUS sta foarte bine, acesta fiind dotat cu un modul de  2 GB, iar memoria interna a modelului de test este de 16 GB,  insa capacitatea de stocarea poate fi extinsa prin intermediul unui card microSD de pana la 64 GB.

Tot la capitolul conectivitate amintim de obisnuitul port USB 2.0, care este folosit atat pentru incarcare, cat si pentru transferul adtelor din memoria interna pe PC/Laptop. Nu sunt de neglijat nici celelalte dotari: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, HSUPA, Bluetooth v3.0 cu A2DP, EDR (Enhanced Data Rate).

Aceste dotari, impreuna cu sistemul de operare Android Jelly Bean 4.2.2, fac device-ul sa ruleze foarte bine prin meniuri si sa se comporte destul de bine la rularea celor mai solicitante aplicatii sau  jocuri.

Un feature care nu trebuie trecut cu vederea este stylusul care se detaseaza usor si este util pentru cei care vor sa ia notite, programul Super Note fiind bine optimizat  pentru recunoasterea scrisului de mana, sau pentru cei care vor sa-si satisfaca latura artistica cu ajutorul softurilor de desen specializate.

Phabletul are si o camera principala  de 8MP, care utilizeaza un senzor de tip BSI produs de Sony, capabil sa capteze imagini 3264 x 2448 si sa filmeze 1080p@30fps, precum si una frontala de 1.2MP, care poate filma 720p.

Design

La  capitolul design, FHD6 seamana destul de mult cu tableta Fonepad 7. Ambele au difuzoare atat in partea de sus, cat si in cea de jos pentru a oferi un sunet puternic si de calitate in momentul in care vizionati un film sau va jucati. 

Display-ul de 6-inch al lui Asus Fonepad Note 6 are o rezolutie Full HD de 1920x1080 pixeli si o densitate a pixelilor de 367 ppi si foloseste tehnologia Super IPS +, in realitate acesta fiind unul din punctele forte ale acestui device, oferind luminozitate ridicata si culori bogate.

Dimenisunile acestui phablet sunt 164.8 x 88.8 x 10.3 mm, iar greutatea 210 grame.

In partea din spate gasim camera principala si stylusul.

Chiar daca elementele constructive sunt facute din plastic, este un plastic de calitate, imbinarile sunt foarte bine executate si lasa impresia unui device facut cu “simt de raspundere”.

In partea inferioara descoperim conectorul micro USB si microfonul, in timp ce jack-ul audio este pozitionat pe latura superioara a device-ului. SIM-ul si cardul de memorie se introduc in partea dreapta a device-ului, in doua sloturi protejate de un “capacel” care le protejaza de praf. In partea opusa sunt pozitionate butoanele de volum, respectiv butonul Power.

Camere

Camera principala este produsa de Sony si are un sensor de tip BSI de 8MP. Ea este capabila sa capteze imagini la o rezolutie maxima de  3264 x 2448 de 8MP.

Imaginile obtinute cu aceasta camera nu exceleaza la niciun capitol, mai ales in conditii de iluminare slaba, pentru din cauza lipsei flash-ului care este o decizie destul de ciudata a producatorului. Nici modelul predecesor nu a fost dotat cu flash, fapt ce a atras multe comentarii negative din partea utilizatorilor. In continuare puteti observa diferentele intre imaginile obtinute cu aceasta camera si cele obtinute cu ajutorul camerei lui S4 si Nexus4:

Fonepad:

Nexus 4:

Samsung Galaxy S4:

Si o alta imagine:

Fonepad:

Nexus 4:

Si Samsung Galaxy S4:

O optiune interesanta a camerei principare este realizare de imagini GIF:

Cu ajutorul camerei puteti filma 1080p la 30fps. 

Puteti observa o parte din meniul camerei in imaginea  ce urmeaza:

Camera frontala de 1.2MP se dovedeste utila in cazul apelurilor video, aceasta putand in acelasi timp filma la o rezolutie 720p.

Bateria

Acumulatorul de 3200 mAh poate rezista unei utilizari intense pentru aproximativ 5 ore, dar la o utilizare normala (ceva browsing, Wi-fi ON si cateva apeluri) reuseste sa reziste pana la 24 de ore.

Benchmark

Rezultatele testelor realizate il pozitioneaza  pe Asus Fonepad FHD6 in zona fruntasa a clasamentelor si obtine un punctaj destul de bun:

Am testat cateva jocuri si la unele din ele s-a cam “impotmolit” (de exemplu “The Respawnables”), lucru ce este destul de dezamagitor, mai ales ca dupa dotari si rezultatele testelor nu ma asteptam sa intampine astfel de probleme. 

Concluzie

Asus Fonepad FHD6 este o optiune de luat in considerare de cei care vor sa acizitioneze un device pe care sa-l poata utiliza fara prea multe probleme, fie ca smartphone, fie ca tableta.

Punctele forte ale acestuia sunt display-ul, procesorul, memoria RAM precum si prezenta stylusului. Tineti cont de acestea in momentul achizitionarii unui astfel de device.

Share articol: