Varful de gama al celor de la Samsung, Galaxy S III, are procesor in patru nuclee si ecran mare

Dotat cu componente hardware de inalta performanta, dar si cu softuri pe masura, Samsung Galaxy S III isi merita renumele de telefon de top din zona Android. Aparatul a fost testat in redactia yoda.ro timp de 3 zile.


Design

Despre designul de la Samsung Galaxy S III s-a spus ca ar fi fost facut de avocati, intrucat telefonul a aparut pe piata intr-un moment de mare intensitate in procesul dintre sud-coreeni si Apple. Fata de modelul anterior, S II, noul telefon este mult mai rotunjit. Dimensiunile mari, 136,6 x 70,6 x 8,6 mm, il fac destul de greu de strecurat prin buzunare si mai dificil de tinut in mana de catre persoanele cu palme mici. Telefonul este usurel. In ciuda dimensiunilor mari, cantareste 133 grame.

Aspectul fizic nu ne-a dat pe spate, dar asta e o chestiune subiectiva. Compania Samsung a ramas fidela plasticului, ca material pentru carcasa. Inclusiv spatele de la varianta Pebble Blue, pe care am avut-o noi in teste, este din plastic, desi are un aspect metalic-glossy.

Deasupra ecranului touch se afla sezonrii de proximitate si de lumina ambientala si camera secundara, de 1,9 MP. In partea de jos a ecranului se afla un buton fizic de home, cu care te obisnuiesti mai greu sa il apesi, intrucat este foarte ingust. Langa el se afla in stanga butonul de meniu, iar in dreapta "back".  In spate gasim camera de 8 MP, blitz-ul si difuzorul. Pe lateralele telefonului se afla un buton dublu prin care poate fi controlat volumul si un altul pentru pornirea telefonului. Exista si o mufa jack de 3,5. 

Telefonul are un ecran HD de 4,8 inch Super AMOLED, cu rezolutia de 1280 x 720 pixeli, ceea ce inseamna o densitate de 306 ppi. Ecranul mare ajuta mult la navigarea pe Internet si la vizionarea de filme sau videoclipuri.


Interfata, aplicatii, navigare pe Internet

Android 4.0 face ca interfata lui Galaxy S III, TouchWiz, sa arate nemaipomenit. Designul iconitelor a fost si el imbunatatie, iar unele dintre ele ocupa o alta pozitie. Fanilor setarilor rapide le spunem ca numarul acestora este mai mare, si ele pot fi accesate de la Notificari. 

Exista cateva functii interesante pe S III, ca de exemplu Direct Call: daca scrii un SMS si duci telefonul la ureche, automat este apelat destinatarul mesajului. O alta este Social Tag, care intra in actiune atunci cand le faci poze prietenilor. Fotogafiile sunt automat legate de conturile acestora de pe retelele sociale, prin intermediul tehnologiei de recunoastere faciala. De asemenea, prietenii care au cu totii Galaxy S III pot distribui sau primi fisiere atingandu-si intre ele telefoanele, prin NFC (Near Field Communication) cu ajutorul functiei S Beam. Tot pe partea de conectare exista si functia All Share Cast, prin care telefonul poate comunica prin Wi-Fi cu smart TV-uri, laptopuri sau tablete.

Cat despre S Voice, un fel de varianta a lui Siri de la Apple, aici ar fi loc de mai bine. Asistentul virtual, caci e o voce masculina, este mai incet decat colega lui de pe iOS si are o problema in a intelege limba engleza asa cum e vorbita ea de romani. In multe dintre cazuri a priceput cu totul altceva, prin urmare folosirea S Voice in loc sa te ajute sa castigi timp, mai rau te ameteste. Poti lansa S Voice apasand de doua ori pe butonul home.


Camera

Samsung Galaxy S III are o camera principala de 8 MP cu blitz LED. 8 MP nu e cel mai ridicat nivel de pe piata, insa e tot ce iti trebuie pentru a realiza fotografii de calitate. O camera mai mare, ar fi insemnat si un telefon mai gros si mai scump. 

Compania din Coreea de Sud a folosit cu succes camere de 8 MP si la modelul precedent, Galaxy S II, iar la S III se vad cateva imbunatatiri importante care tin mai mult de soft. Fotografiile realizate cu acest telefon sunt clare, iar culorile frumoase. Exista, totusi, unele probleme in ceea ce priveste balansul de alb la interior si la umbre atunci cand fotografie afara. Dam, insa, o mare bila alba pentru viteza cu care proceseaza fotografiile.

Iata cateva fotografii realizate cu telefonul, intr-o zi intunecata de toamna:

Cu zoom:

Mai multe imagini, in galeria foto atasata articolului.

Galaxy S III are diferite moduri foto. Cei care au un copil sau un animal de casa se vor bucura sa afle ca Galaxy S III poate face si 20 de fotografii in cascada, la o viteza de 10 poze/secunda.

Trebuie sa testezi si modul Buddy Photo Share, care recunoaste persoanele din imagini si te lasa sa le taguiesti. Un alt plus important este dat de Share Shot, optiune care iti permite sa share-uiesti poze cu pana la 5 telefoane Samsung Galaxy S III sau prin WiFi.

Telefonul are si o camera secundara, de 1,9 MP, care se descurca bine la videoconferinte.


Video

La capitolul video, Samsung nu se multumeste cu putin. Camera frontala inregistraza video HD la 720p. Dar nu acesta este lucrul care ne-a surprins cel mai tare.

Cu camera principala cu care e dotat Samsung Galaxy S III poti realiza filmulete exceptionale. Autofocusul este la superlativ, datorita procesorului. Putine telefoane reusesc sa se descurce atat de bine. 

In principiu, pe partea de video nu exista diferente prea mari fata de modelul precedent, S II. Insa, acum ai la dispozitie un buton pause/resume, care iti permite sa inregistrezi mai multe filmari intr-un singur fisier.


Hardware

Samsung Galaxy S III are un procesor Cortex A-9 quad-core la 1,5 GHz si un GPU Mali-400. Telefonul vine cu 1GB de RAM. Dotarile tehnice va permit sa vizionati fara probleme videoclipuri HD intr-o fereastra, in timp ce trimiteti, simultan, un mesaj text sau un email.

Aparatul are o baterie la 2100 mAh, care asigura o autonomie de pana la 790 de ore in regim de asteptare. De mentionat este faptul ca procesorul cu care este dotat smartphone-ul este gandit special pentru a optimiza consumul de electricitate.


Concluzii

Samsung Galaxy S III este unul dintre telefoanele cele mai cool care exista in acest moment pe piata, la batalie cu HTC One X. Fata de S II, am descoperit un ecran mai mare si mai bun, un procesor mai ager si o baterie mai sanatoasa, asa ca nu ai cum sa gresesti daca vrei sa iti iei un Android puternic si alegi varful de gama al familiei galactice.

La dotarile tehnice de top se adauga si o multime de bizbrizuri care tin de software si care iti vor face viata mai usoara si te vor ajuta sa tii mai bine legatura cu prietenii tai.


Plusuri

  • procesor quad-core
  • ecran absolut fantastic
  • baterie sanatoasa


Minusuri

  • greu de tinut in mana
  • design
Share articol: