Am avut timp de 2 saptamani in teste cele 2 speakere care functioneaza prin Bluetooth.

Atunci cand iei in teste un produs se intampla adesea sa fii intrebat despre el de prieteni sau rude. Insa atunci cand 2 persoane vad un produs, sunt martori la ceea ce poate si isi doresc imediat sa-si cumpere, iti dai seama ca ai in maini un produs cu potential mare.

Am ales sa facem un review 2 in 1 - mai intai UE Boom 2, succesorul unuia dintre cele mai apreciate speakere cu Bluetooth, si UE Ears, versiunea mai mica si mai amuzanta.

Iata principalele capitole:

- Design
- Performanta
- Verdictul
- Puncte bune, puncte slabe

Design

Sa incepem cu "fratele mai mare", UE Boom 2. Lansat anul trecut, speaker-ul pastreaza la exterior elementele care au atras atentia la prima versiunea. Vine in 6 versiuni de culoare, fiind acoperit in mare parte cu panza rezistenta si un cauciuc puternic. Cantareste 548 de grame. In partea de dedesubt sunt porturile ce pot fi acoperite cu cauciuc ceea ce ii confera speaker-ului rezistenta la apa, avand certificare iPX7. Adica poate sta in apa de pana la 1 metru timp de 30 de minute. In plus, este rezistent si la socuri de la o inaltime de 1.5 metri. Cei de la UE (Ultimate Ears) spun ca si daca uiti sa inchizi capacele de la porturi, nu ai de ce sa fii ingrijorat - nu va intra apa in speaker.

In ceea ce il priveste pe UE Roll, acesta are o forma circulara si cantareste 336 de grame. Poate fi asezat pe masa sau agatat oriunde, chiar si la dus, avand o coarda in partea din spate. Tot acolo gasim si portul USB si cel pentru un jack audio de 3.5mm ce pot fi acoperite la fel ca in cazul UE Boom 2.

Tastele de volum sunt pe partea din fata unde este crucea si ambele se aud puternic! Insa voi povesti mai multe despre acest lucru in capitolul urmator. Fata de prima varianta, UE Boom 2 are un accelometru ce iti permite sa faci lucruri elementare - ridicarea device-ului si lovirea usoara in partea de sus va porni sau opri o melodie, in timp ce doua batai fac trecerea la urmatorul cantec.

Un alt aspect care trebuie mentionat este avantajul cel mai mare al celor doua boxe - portabilitatea. Le poti plasa oriunde cu usurinta astfel incat sa se auda perfect sunetul. Am luat UE Boom 2 in masina si s-a auzit mult mai bine ca sistemul audio al acesteia. 

Performanta

Daca la exterior nu sunt mari modificari in ceea ce priveste UE Boom 2 fata de predecesor, schimbarile sunt la interior. Suna mai bine decat originalul iar volumul este cu 25% mai puternic la maxim. Totusi, la fel ca in cazul tuturor speakerelor compacte prin Bluetooth, exista o usoara distorsiune la volum maxim la anumite melodii. Insa acest lucru nu deranjeaza, din contra, majoritatea persoanelor vor fi impresionate de cat de puternic se aude avand in vedere dimensiunile.

Un alt aspect foarte interesant este faptul ca poti controla boxele prin aplicatie astfel, le poti lega. Astfel, folosind aplicatia UE Boom, am putut sa le conectez cele 2 boxe chiar daca sunt modele diferite. Poti alege care se afla in dreapta si care in stanga. Iar pe viitor aplicatia va putea conecta pana la 10 boxe UE Boom! Am descoperit ca uneori functioneaza mai greu la conectarea celei de-a doua boxe - trebuie apasat de 2 ori pe butonul de dedesubt pentru a se conecta prin Bluetooth si nu a mers mereu din prima. Insa cand e vorba de conectarea primei boxe, totul merge perfect.

In ceea ce priveste UE Roll, nu ai parte de la fel de mult bass ca in cazul UE Boom, insa exista totusi ceva bass. UE Boom 2 exceleaza si cand vine vorba despre distanta la care functioneaza conexiunea prin Bluetooth de aproximativ 15 metri. Asta inseamna ca este o boxa perfecta daca mergi la iarba verde. Singura problema in acest caz este sa nu deranjezi "vecinii" :).

Durata de viata a bateriei este si ea excelenta - 15 ore in cazul Boom 2, 9 ore pentru UE Roll.

Verdictul

UE Boom 2 are un pret de aproximativ 200 de dolari, in timp ce UE Roll este la jumatate. Impreuna ofera o combinatie excelenta, portabilitatea fiind principalul atuu. Sunetul este excelent chiar si la volum puternic. Chiar daca exista si rivali la pret mai mic, UE Boom 2 are mai multe argumente pentru pretul usor piperat - este ideala pentru folosirea in exterior, usor de transportat daca mergi in vizita sau cu masina, rezistenta la apa si socuri.

Si, asa cum spuneam in deschidere, faptul ca persoanele care vad ce poate vor sa afle mai multe detalii arata ca este un produs de top.

Puncte forte:

- portabilitatea

- sunetul puternic si clar

- rezistenta la socuri si apa

- sunet la 360 de grade

- durata de viata a bateriei

Puncte slabe:

- pretul destul de piperat

- o usoara distorsiune la volum maxim la unele melodii

- bass-ul mai slab in cazul UE Roll

- mici probleme cand conectezi 2 boxe prin aplicatie

Sursa foto: Gizmag si CNET

Share articol: