Dacă ai nevoie de bani, amanetul reprezintă o soluție rapidă și sigură pentru a-i obține. Nu trebuie să semnezi multe hârtii sau să dispui de un venit lunar. În schimb, poți obține un împrumut pe loc, dacă dai în amanet diferite obiecte. Iată 4 servicii pe care ți le poate oferi o casă de amanet:


1. Amanet de bijuterii

 

Poți amaneta bijuterii, chiar dacă sunt vechi și deteriorate. Cele mai importante criterii în evaluarea lor sunt materialele și prezența sau lipsa pietrelor prețioase. Poți beneficia de amanet de aur la Midasamanet.ro, unde sunt apreciate în special bijuteriile din aur galben, indiferent dacă sunt fabricate din aur de 14k, 18k sau 24k. Poți duce și bijuterii din aur alb, roz sau din argint. Iar cele cu diamante sau din platină reprezintă o altă categorie de bunuri de valoare. Totuși, acestea fiind scumpe, nu sunt acceptate peste tot.

2. Amanet de electronice

 

Ai un telefon mai vechi, pe care nu-l mai folosești? Îl poți amaneta, chiar dacă are unele defecte sau nu se prezintă în stare perfectă. Criteriile care vor decide suma pe care o vei primii sunt: numele brandului, prețul produsului în magazine, aspectul și funcționalitatea. 


Astfel, telefoanele cunoscute, noi, impecabile și funcționale vor avea parte de cele mai bune oferte. Produsele care au probleme vor fi evaluate la sume mai mici sau respinse. Aceeași evaluare se face și pentru laptopuri, console de jocuri, camere video, tablete, televizoare sau alte obiecte electronice asemănătoare. Unele case de amanet acceptă și electrocasnice, cum sunt mașinile de spălat rufe sau frigiderele.

3. Amanet auto

 

Un amanet care acceptă mașini îți poate acorda un împrumut care ajunge până la 75% din valoarea autoturismului. Iar comisionul unui astfel de credit este cuprins între 0.01% și 0.3% pe zi, acest aspect fiind influențat de suma pe care o soliciți și de perioada de restituire pentru care ai optat. Pe lângă buletin, într-un amanet auto ai nevoie de cartea de identitate a autoturismului și talonul auto. Iar în cazul autoturismelor înmatriculate pe firmă, îți trebuie CUI, actul constitutiv și ștampilă. 


În cazul în care nu mai poți achita creditul, unele amanete îți oferă posibilitatea de a vinde mașina clienților, urmând ca apoi să restitui banii și să păstrezi diferența. În amanetul auto poți duce și scutere, motociclete, ATV-uri, camioane, dube sau alte vehicule folosite.


4. Schimb valutar sau transfer de bani

 

Unele case de amanet oferă și alte servicii, pe lângă amanetarea produselor. Astfel, poți să schimbi valută sau să transferi bani. Comisioanele sunt de regulă mai mici ca la băncile care oferă aceste servicii. Banii transferați printr-un serviciu de acest fel vor deveni disponibili pentru persoana care îi primește în câteva minute sau în cel mult o zi lucrătoare.


Prin urmare, o casă de amanet te ajută să faci rost de bani imediat, chiar dacă nu ai un venit stabil. De asemenea, aici poți să vinzi obiectele de care nu mai ai nevoie, dacă acestea sunt încă într-o stare destul de bună.



 

Share articol: