Scapa de cosmarul bookmark-urilor! Exista metode mult mai usoare prin care sa fii mereu informat

Cand vine vorba de evenimente sau stiri importante, toata lumea vrea sa aiba informatii la zi. Site-urile interesante sunt la tot pasul, dar parca e greu sa le urmaresti mereu pe cele preferate. Bineinteles, iti poti face o colectie de bookmark-uri. Doar ca metoda asta e cea mai anevoioasa.

CONCURS! Castiga 4 premii de mii de euro daca te pricep la tehnologie!

In primul rand, tu faci toata treaba, iar lucrurile se complica atunci cand ai multe site-uri favorite salvate in lista de bookmark-uri. In plus, pierzi stiri si informatii importante daca nu le verifici tot timpul. Din fericire exista cateva solutii comode. Asa ca, daca esti pe telefon sau tableta, incarca-ti bateria si pune-te pe citit!

Cea mai simpla dintre toate e sa folosesti un RSS reader. Probabil vei recunoaste butonul de mai sus. Apare pe majoritatea site-urilor si iti ofera acces la feed-ul RSS (Really Simple Syndication). Exista de multa vreme si iti aduc toate noutatile pe loc, adica fac toata treaba pentru tine. Multa lume a preferat Google Reader. Serviciul a fost oprit in iulie, dar exista alternative aproape la fel de bune. Si poti invata usor cum se folosesc.

NewsBlur e aplicatia pe care o recomandam celor ce obisnuiau sa-si citeasca stirile in fata PC-ului. Asta pentru ca seamana mult cu un desktop reader. E disponibil pentru iOS, Android sau Windows, dar nu poti adauga mai mult de 64 de site-uri in varianta gratuita.

The Old Reader e unul din programele noastre preferate. Are functii pe care le vei indragi, daca iti place sa petreci mult timp pe retelele de socializare si sa impartasesti toate articolele interesante cu prietenii. Din pacate, e disponibil doar pentru PC.

Feedly e insa cea mai populara aplicatie de genul asta. Si cea pe care si noi o folosim zilnic. E gratuit si disponibil pentru PC, Android, iOS, sau Kindle. In plus, iti poti vedea stirile salvate indiferent de unde il accesezi, datorita functiei de sincronizare. Organizarea o poti face clasic, ca la reader-ele vechi, sub forma articolelor unei reviste, sub forma de carduri sau articol cu articol. Iar daca nu-ti plac culorile, ii poti schimba usor tema.

Continutul se adauga simplu. Poti cauta adresa feed-ului RSS oferit de site (De exemplu: Yoda RSS sau StirileProTV.ro RSS sau poti cauta site-ul pur si simplu, iar Feedly va gasi automat feed-ul RSS, daca acesta e disponibil. Daca nu esti prea hotarat, Feedly iti ofera si cele mai importante categorii din care sa-ti alegi continutul preferat.

Pentru cei care nu au un site preferat si vor mai degraba sa obtina stirile din diferite surse, exista agregatoarele de stiri. Toate au versiuni pentru Android, iOS, Windows 8 sau Blackberry, ca sa te poti bucura de cel mai nou continut oriunde ai fi. Chiar si fara conexiune la internet, dar despre asta vom vorbi mai tarziu.

Flipboard e vedeta agregatoarelor de stiri. Toate informatiile ti se prezinta frumos, asemenea paginilor unei reviste glossy. E disponibil atat pe web cat si pentru iOS, Android, Windows Phone sau Blackberry. Continutul e atat de bogat incat poti pierde ore intregi rasfoind stirile si articolele respective. Flipboard a fost insa gandit in special pentru smartphone-uri si tablete, drept urmare, aplicatia web e putin mai greu de folosit.

Daca nu te multumeste insa continutul propus de aplicatie, sau vrei stirile oferite de anumite site-uri, poti folosi functia de cautare ca sa gasesti feed-ul RSS preferat.

News360 e si el unul dintre cele mai bune agregatoare posibile, fiind depasit doar de Flipboard. Are cateva caracteristici unice, care-ti permit sa afli absolut totul despre un anumit subiect. Pe langa multitudinea de subiecte oferite, News360 iti ofera o interfata desteapta, care invata pe parcurs ce tip de subiecte iti plac mai mult. In plus, spre deosebire de rivali, aplicatia se sincronizeaza automat, indiferent de platforma folosita (mobil sau PC).  Pulse, News Republic sau Google Currents sunt agregatoare care fac acelasi lucru, dar functiile lor sunt ceva mai limitate.

Dar ce faci atunci cand esti grabit si nu ai timp sa citesti pe indelete, sau nu ai la dispozitie o conexiune la internet? Pentru astfel de situatii exista Pocket si Instapaper. Fiecare din ele iti da posibilitatea de a salva articolele pentru a le citi mai tarziu, fara  sa ai nevoie de net. Articolele respective sunt salvate automat si sincronizate in cloud, apoi, iti sunt oferite intr-o interfata curata, fara reclame sau alte brizbrizuri, ceea ce face lectura si mai placuta.

In cele din urma, nu uita de retelele sociale. Pentru evenimentele breaking news nu exista o retea mai buna decat Twitter. Poate cel mai bun exemplu e vestea mortii lui Osama bin Laden care a facut inconjurul lumii pe Twitter, inainte sa fie preluata si confirmata de o organizatie media. Tot pe Twiter poti fi anuntat imediat ce are loc un cutremur in Vrancea, de exemplu. Exista insa si un secret. Ca sa afli cele mai noi informatii, trebuie sa urmaresti persoanele potrivite. @StirileProTV, @BreakingNews, @BBCBreaking sau @Reuters iti aduc cele mai noi informatii, @incdfp iti spune cand au loc cutremurele, iar @wwwyodaro iti aduce ultimele noutati din IT, stiinta si tehnologie.

Share articol: