Hartmut Esslinger a inceput sa lucreze pentru Apple in 1982, iar ideile lui au revolutionat industria tehnologiei.

Toata lumea lauda simplitatea si bunul gust al produselor Apple. Este meritul lui Hartmut Esslinger, designerul care a lucrat cu compania fondata de Steve Jobs inca din 1982, prin intermediul firmei lui de consultanta. El a fost cel care i-a spus lui Jobs ca produsele trebuie sa fie albe, iar parteneriatul dintre cei doi a ajutat compania sa creeze filosofia din spatele gadgeturilor pe care fanii le apreciaza atat de mult astazi.

Afla despre cele mai tari gadgeturi de GAMING, pe portalul Smart Nation de la UPC

Esslinger a vorbit despre zilele sale la Apple in cartea Keep it Simple: The Early Design Years of Apple

Designerul a prezentat tehnologiile care vor evolua puternic in urmatorii ani, incercand sa isi dea cu parerea despre directia in care se indreapta tehnologia.


Gadgeturile flexibile

Viitorul va fi al dispozitivelor care pot fi purtate, crede designerul, care da ca exemplu ceasurile inteligente si ochelarii. El a declarat ca abia asteapta primele produse flexibile, care vor face interactiunea cu gadgeturile "mai organica". 

In viitor, telefoanele si celelalte dispozitive electronice ar trebui sa fie "mai asemanatoare cu panza, mai placut de utilizat, mai durabile" decat un laptop obisnuit. A pus accentul pe rezistenta lor, spunand ca acestea n-ar trebui sa se strice daca sunt scapate pe jos. De altfel, aceasta este una dintre marile probleme ale utilizatorilor de telefoane inteligente, inclusiv de iPhone-uri.


Dispozitive mai umane

Esslinger mai crede ca felul in care vom interactiona cu gadgeturile va fi tot mai uman. Vom avea asistenti personali virtuali de tipul Siri, care ne vor ajuta sa rezolvam mult mai usor problemele curente. Aceste secretare din viitor se vor mula perfect pe personalitatile noastre, vor sti cum sa ne ia ca sa avem succes, ne vor cunoaste obiceiurile si temperatmentul.

Designerul da ca exemplu mariajul sau, si spune ca el si sotia lui au nevoie doar de cateva cuvinte pentru a se intelege. La fel se va intampla si cu asistentii personali virtuali.


Softuri mai inteligente

Designerul este nemultumit de complicatiile create in momentul de fata de softuri. Sunt o multime de buguri, de versiuni vechi, dar si de probleme de compatibilitate. Toate aceste lucruri ne taie din productivitate. Designerul spune ca software-ul ar trebui sa invete din lectia hardware-ului si sa fie construit modular.


Interfete 3D

Acestea "sunt mai naturale, pentru ca noi traim intr-o lume 3D", spune Esslinger. "Toate interfetele de astazi sunt ca o foaie de hartie", mai declara el. 

Un exemplu in acest sens este Leap Motion, destul de accesibil, sau Kinect. Apple face la randul sau pasi in aceasta direct, mai spune designerul.

Desigur, adauga el, va trebui sa gasim o modalitate pentru a face sa functioneze aceste interfete 3D.


Sursa: wired

Share articol: