Desi aceste sfaturi sunt in principal pentru utilizarii de iPhone, ele se pot aplica si pentru ceilalti

Camera de la telefonul mobil poate sa limiteze ceea ce poti face, insa exista cateva moduri prin care o poti folosi foarte usor si util. Cei de la Telegraph ofera cateva sfaturi prin care poti obtine rezultate mai bune de la camera iPhone-ului tau. Insa acestea nu se aplica numai pentru smartphone-ul celor de la Apple.

Foloseste camera grid

O regula importanta in fotografie este modul in care este pozitionata persoana sau obiectul pe care il fotografiezi - de cele mai multe ori, e de preferat ca acesta sa fie intr-o parte, la o treime de una dintre margini. Cu ajutorul gridului, poti sa stii exact unde ar trebui sa fie subiectul fotografiei. In plus, sansele ca imaginea sa nu fie dreapta sunt reduse astfel.



Mareste contrastul

High Dynamic Range (HDR) este o functie care efectueaza rapid 3 poze cu diferite setari si le combina pentru a obtine cel mai bun contrast. Asta previne ca imaginea sa fie subexpusa sau supraexpusa. De exemplu, daca faci o fotografie din interiorul unei masini intr-o zi insorita, atat masina, cat si cerul vor fi vizibile. Intr-o poza normala, fie cerul ar fi prea luminos, fie masina intunecata.

Are o reputatie nefasta pentru ca imaginile ar deveni prea dramatice si par modificate digital.

Nu folosi zoom-ul

De multe ori faci o fotografie la lucruri aflate la distanta si ai tentatia sa apropii imaginea. Nu o face. La iPhone, zoom-ul este digital, astfel ca nicio alta informatie nu este inregistrata. Cu o camera cu zoom optic, poti sa apropii fara probleme. Insa cu camera telefonului, singura varianta este sa te apropii de locul actiunii

Unghiuri neobisnuite

Desi camerele de pe telefonul mobil sunt limitate in anumite privinte, ele iti dau libertate in altele. Dimensiunile mici te ajuta sa faci fotografii creative. Majoritatea fotografiilor sunt facute de la inaltimea umarului pentru ca acela este cel mai confortabil. Dezvoltati creativitatea si foloseste mai multe unghiuri: incearca sa faci fotografii de la nivelul gleznei cu telefonul indreptat in sus, sau de deasupra capului cu telefonul indreptat in jos. Rezultatele pot fi mult mai interesante.

Nu te rezuma la o singura fotografie

De multe ori, o singura fotografie reusita e rezultatul norocului. Daca faci insa 3-4 fotografii consecutive, sanse sa ai noroc sunt mai mari. Daca tot ai scos aparatul pentru o fotografie, apasa pe butonul de poza de mai multe ori. Poate una dintre ele ii va prinde pe toti cei din imagine cu ochii deschisi.

Sterge lentilele

Spre deosebire de o camera scumpa, care ajunge in husa si are si capac pentru protectia lentilei, telefonul tau mobil ajunge in buzunar sau in geanta. Asadar exista premize pentru ca lentilele sa se murdareasca. Obisnuieste-te sa le stergi din cand in cand cu un servetel moale sau cu o parte din tricoul tau.

Share articol: