Expertul german in criptografie Karsten Nohl de la Security Research Labs a descoperit o metoda prin care smartphone-urile pot fi 

Specialistul in criptografie Karsten Nohl de la firma germana Security Research Labs a gasit un mod prin care telefoanele mobile pot fi pacalite sa-i ofere un hacker acces la coordonatele geografice ale smartphone-ului sau la SMS. 

Expertul a reusit sa descopere o vulnerabilitate in criptarea folosita de unele cartele SIM, care le permite hackerilor sa controleze de la distanta un telefon. Probleme sunt la cartelele care folosesc la criptare standardul DES (Data Encryption Standard), care este destul de vechi. Cu toate acestea, mai sunt inca multe SIM-uri pe piata care il utilizeaza. 

Intreaga operatiune de hacking tine 2 minute folosind un calculator obisnuit

Specialistul german a descoperit ca daca trimite un mesaj fals care ar proveni din partea operatorului de telefonie mobila, in 25% din cazuri, SIM-urile criptate cu standardul DES trimit inapoi un mesaj automat care contine o parola. Cu aceasta parola, Nohl a putut trimite un virus, printr-un mesaj text. Virusul acesta i-a permis sa para posesorul de drept al telefonului si sa intercepteze mesaje sau sa faca plati catre operator, scrie The Verge.

In ultimii doi ani, Nohl a testat prin aceasta metoda in jur de 1000 de SIM-uri din America de Nord si Europa.

Share articol: