Aplicatia 24banking functioneaza atat pe smartphone-urile cu sistemul de operare Android, cat si pe iPhone-uri.

Cu ani in urma, atunci cand a aparut Internet Bankingul in Romania, multi dintre noi au fost incantati ca scapa de stat la coada pentru plata facturilor, plata ratelor sau pentru transferul de bani in diverse conturi. Dar s-a intamplat de atatea ori sa ai nevoie sa faci astfel de operatiuni si sa nu fie niciun calculator prin preajma. Aplicatia de mobil de la BCR iti vine acum in sprijin si te ajuta sa faci plati in cateva secunde. Iar daca ai nevoie de bani cash, te indruma rapid spre cel mai apropiat bancomat. Aplicatia functioneaza doar pentru clientii BCR.

Intr-o tara in care fiecare leu conteaza, s-ar putea sa privesti cu scepticism ideea de a folosi telefonul mobil pentru a face plati. Cand am intrat in Google Play pentru a testa aplicatia de Internet Banking de la BCR, am descoperit ca fusese downloadata de peste 5.000 de persoane si se bucura de recenzii pozitive.

Multi spuneau ca ar fi chiar mai usor de folosit decat varianta clasica de Internet Banking, disponibila pe site-ul bancii, iar asta a fost si parerea noastra dupa ce am folosit-o. Practic, daca urmaresti pasii pe care trebuie sa ii faci, nu ai cum sa gresesti.

Celor care se tem de posibile atacuri le spunem ca aplicatia are aceleasi proceduri de securitate ca si Internet Bankingul standard. Toate datele schimbate intre BCR si clienti sunt criptate SSL pe 128 biti. Niciun fel de date nu sunt stocate pe telefonul mobil.

Sesiunea de Click 24 Banking optimizat pentru telefoane mobile se intrerupe automat la 15 minute de inactivitate. Totusi, pentru siguranta tranzactiilor, nu trebuie sa comunicati niciodata numarul de utilizator sau sa dati tokenul altei persoane. In caz ca ti se fura telefonul, nu trebuie sa contactezi banca, deoarece detaliile si informatiile despre conturile tale nu sunt stocate pe telefonul mobil. Este ca si cum calculator tau ar fi furat.

Dupa ce pornesti aplicatia, te intampina pagina de start:

Limba aleasa de aplicatie este cea in care este setat telefonul. In cazul nostru engleza. Aplicatia are, insa, si o interfata similara in limba romana.

Butonul cu patratelul verde, Contact BCR, te ajuta sa intri in legatura cu lucratori ai bancii, in cazul in care intampini dificultati.

Cu BCR Locations, vezi unde se afla cele mai apropiate bancomante si sucursale de locul in care te afli, prin intermediul cu ajutorul GPS-ului telefonului sau al celulelor GSM.

Info & Services iti ofera informatii despre ratele de schimb valutar si stiri de la BCR.

Dar cel mai important buton este Login 24banking, prin care poti accesa serviciul de Internet Banking, poti afla cati bani ai in fiecare cont si poti efectua tranzactii. Doar pentru acest buton logarea este obligatorie.

Alegand butoul Accounts, poti face tranzactii. Vei descoperi un nou meniu:

De aici, poti intra usor in cont, de exemplu pentru a plati facturi:

Pe baza numarului de utilizator si a codului unic generat de token, poti sa:

  • Vizualizezi tranzactiile imediat ce se petrec
  • Verifici soldul conturilor si ale cardurilor de credit in timp real
  • Platesti facturile simplu, fara comision, folosind sabloanele speciale
  • Vizualizezi platile programate in viitor
  • Transferi bani (in lei si in valuta catre beneficiari clienti BCR si in lei catre alti beneficiari)
  • Folosesti sabloanele personale salvate pe web
  • Schimbi bani in alte monede la curs preferential
  • Verifici depozitele, creditele si unitatile de fond detinute
  • Rambursezi sume catre cardul de credit
  • Verifici sumele blocate la tranzactiile cu cardul
  • Transferi sume din contul de economii catre contul curent
  • Vizualizezi mesajele transmise de catre banca

Aplicatia poate fi folosita si atunci cand calatoresti in straintatate, insa in acest caz se aplica tarifele de roaming la traficul de date.

De aplicatie se pot bucura atat posesorii smartphone-urilor cu Android, cat si cei cu iPhone. Ea poate fi descarcata din Google Play si din iTunes.

Mai multe informatii gasesti in zona de aplicatii mobile a site-ului m.bcr.ro si pe 24banking.ro

Share articol: