Pe 9 ianuarie 2007 a fost lansat primul iPhone, telefonul inovator care a schimbat piata pentru totdeauna.

In urma cu 8 ani, Steve Jobs prezenta primul iPhone - era pentru prima data cand un telefon nu avea tastatura, smartphone-urile pana atunci fiind jumatate ecran, jumatate tastatura. Pe atunci nu existau site-uri dedicate telefoanelor mobile.

Cu toate astea, produsul celor de la Apple a evoluat enorm in acest 8 ani - revolutionar in acel moment, iPhone-ul original este numit 'teribil' de catre cei de la Business Insider: "dupa standardele de astazi, iPhone-ul original era o caramida inutila".

Pentru a arata evolutia in acesti 8 ani, dar si ce a insemnat lanseara primului iPhone, cei de la Business Insider au reamintit ce nu avea acel smartphone. Mai intai insa, iata care era "competitia" pe atunci.

iPhone-ul original functiona cu EDGE. Mai lent de atat nu se poate :) Nu exista App Store, nu exista Angry Birds, Candy Crush, Instagram etc. Steve Jobs nu era sigur daca vrea sa existe un App Store pentru ca isi dorea sa controleze in totalitate experienta. Pana la urma s-a razgandit.

Pe primul iPhone nu puteai sa schimbi wallpaperul, nici pe urmatorul lansat, 3G, aparut un an mai tarziu. De asemenea, abia dupa 3 ani a fost introdusa optiunile cut, copy si paste in mesaje. Tastatura in email si mesaje nu mergea in modul landscape si nu puteai trimite poze prin mesaje. Trebuia sa conectezi telefonul la un calculator pentru a-l putea folosi prima data!

Camera principala avea 2MP! Si nici nu puteai sa filmezi. Nu exista un centru de notificari, nici Siri, nici control center. Acestea sunt functii complicate, desigur, insa arata cat a evoluat iPhone-ul de-a lungul celor 8 ani.

Share articol: