Compania a inregistrat deja patentul. Smartphone-ul "kamikaze" va fi construit pentru guverne

Acest mesaj se va autodistruge in 5 secunde” e replica celebra din filmul Misiune Imposibila, care ar putea deveni realitate cat de curand. O companie al carei nume il asociem de obicei cu constructia de avioane se gandeste sa transforme fraza asta in realitate.

Boeing a depus deja un patent pentru un smartphone care se poate autodistruge. Telefonul, al carui nume de cod este “Black”, va folosi sistemul de operare Android. Va fi folosit in special de oficialii guvernelor sau cei care lucreaza cu informatii ce nu trebuie sa ajunga pe maini rau-intentionate. Principalii clienti vor insa companiile care activeaza in domeniul apararii, declara Bruce Olcott, unul dintre consilierii Boeing.

Prea multe nu se vor afla despre Boeing Black, smartphone-ul care va fi construit si vandut in secret, fara ca publicul sa aiba acces la informatii ce ar putea compromite securitatea dispozitivului. Deocamdanta, din patentul depus de Boeing, se stie doar ca va fi dual-sim, va fi capabil sa opereze in benzile GSM, WCDMA si LTE, va avea Wi-Fi, Bluetooth si o baterie detasabila.

Cea mai interesanta functie e insa cea de autodistrugere, care se va activa in momentul in care o persoana neautorizata va incerca sa umble la telefon. “Orice tentativa de a deschide carcasa telefonului va declansa functia de distrugere a datelor si a software-ului, ceea ce va face dispozitivul imposibil de folosit”, spun cei de la Boeing.

Boeing Black nu e singurul telefon super securizat de anul asta. In urma cu doar cateva zile, la MWC 2014 Barcelona, a fost lansat Blackphone, care se presupunea ca va fi imposibil de spart sau ascultat de NSA. S-a dovedit ca lucrurile nu stau chiar asa. Cu toate astea, Blackphone ramane un smartphone de top in domeniul criptarii si asigurarii intimitatii civililor. Va folosi PrivateOS, o versiune modificata de Android si poate fi precomandat pentru 629 de dolari.

Share articol: