Era PIN-ului s-a încheiat. Trăim era amprentelor digitale și a FaceID-ului.

Chiar dacă este mult mai sigură decât logarea prin parolă sau PIN, amprenta digitală poate fi la rândul ei „spartă”, motiv pentru care experții de la Kaspersky Lab au venit cu o soluție de securitate ingenioasă.

Aceștia au prezentat recent inelul de securitate care funcționează exact ca o amprentă digitală, dezvoltată însă sintetic, care poate deveni un factor suplimentar de securitate pentru autentificarea biometrică, fie că vorbim despre amprente sau FaceID.

În clipa de față, dispozitivele care necesită logarea cu amprentă nu stochează datele pe un server extern, ci chiar pe hardware-ul intern, ceea ce face ca securitatea să fie mult mai ridicată. Această măsură se poate dovedi însă destul de utilă în cazul în care device-ul în sine ar fi compromis printr-un malware.

„Acest inel poate fi folosit pentru autentificarea biometrică, fie că vorbim despre telefon sau despre ușa de acasă. Dacă datele sunt obținute fraudulos, atunci utilizatorul poate bloca acest inel și să îl înlocuiască, având în continuare datele biometrice în sigurață”, explică oficialii Kaspersky.

Cum nu există o încuietoare perfectă, nici acest inel nu este impenetrabil. Spre exemplu, dacă este pierdut, atunci posesorul riscă să își expună toate datele.

Share articol: