Miercuri au fost facute dezvaluiri despre investitiile uriase pe care le fac cei de la Apple.

Bloomberg a dezvaluit ca Apple va investi o suma uriasa, de 10,5 miliarde de dolari, pentru echipament nou. Acesta va fi folosit pentru sarcini precum finisarea carcaselor de la iPhone 5c sau testarea lentilelor camerelor pentru iPhone si iPad. Detaliile despre noile metode de fabricare au fost dezvaluite de surse anonime, desi cifrele in ceea ce priveste cheltuielile companiei au fost facute publice in raportul de luna trecuta.

Sursele au dezvaluit ca cei de la Apple reusesc contracte de exclusivitate pentru masinariile pe care le vor folosi, depansind companiile rivale in privinta cheltuielilor. Suma de 11 miliarde este pentru anul 2014, cu 4 miliarde mai mult decat cea care a fost investita in 2013 - din cele 7 miliarde investite in acest an, 6,5 miliarde au fost folosite pentru echipamente de fabricare.

Raportul de miercuri a mai dezvaluit ca echipa de design industrial a Apple, condusa de seful de designing Jony Ive, vine cu o idee de produs, apoi lucreaza cu grupul de inginerie hardware al companiei. Impreuna, ei dezvolta metode la scara mare pentru ca produsele sa aiba un design unic.

In trecut, compania a construit un echipament pentru a testa noile facilitati, precum gyroscopul avansat introdus in 2010 o data cu iPhone 4. Conform celor de la Bloomberg, Apple a testat inventia folosind o baza de granit si cuburi care invarteau mai multe telefoane iPhone la 30 de grade. Produsele erau fabricate de Apple si apoi puse la dispozitie distribuitorilor din China pentru testarea iPhone 4 in timp ce acesta era creat.

Detaliile despre procesul de fabricatie mai avansat pe care il doreste Apple vin dupa ce compania a semnat un contract de 578 de milioane de dolari cu GT Advanced Technology pentru materialul protector din cristale de safir. Apple deja a folosit aceasta tehnologie pentru a proteja lentilele la camera si butonul de home pentru iPhone 5s

Share articol: