Studiile arata ca peste jumatate dintre pamanteni nu sunt multumiti de greutatea sau de corpul lor si cauta o metoda usoara pentru a slabi si a-si intari muschii. Iar tehnologia iti poate veni in ajutor

Ar fi minunat sa avem cu cateva kilograme in minus, dar parca nu ne vine sa renuntam la dulciuri sau la mesele bogate seara pentru a indeplini acest obiectiv. Am vrea ca totul sa se faca natural, fara efort, si peste noapte sa ne trezim mai frumosi si mai in forma.

Tehnologia nu reuseste, deocamdata, sa faca asta, dar se apropie destul de tare. In magazinele de aplicatii exista o multime de softuri gratuite care ne pot ajuta macar un pic.

 

Instant Heart Rate

Premiata in 2011 la Mobile Premier Awards ca fiind cea mai buna aplicatie la capitolul Sanatate si Fitness, Instant Heart Rate isi mentine pozitia fruntasa in magazinele de aplicatii. 

Programul celor de la Azumio asigura o determinare destul de precisa a pulsului. Aplicatia iti arata, de asemenea, in ce stadiu te afli si in unele cazuri iti poate oferi cateva sfaturi pentru a te mentine sanatos.

Aplicatia integreaza principalele retele de socializare pentru a-ti compara realizarile cu prietenii tai de pe Facebook sau Twitter.

Sfat: Este recomandat sa aveti un telefon cu blit deoarece degetul dumneavoastra este luminat in timpul actiunii si aplicatia poate vedea canalele de sange si determina mai bine bine pulsul. In caz ca nu aveti blit, tineti degetul relaxat pe camera foto indreptat spre soare sau spre un obiect de iluminat.

 

Bikemap – Your bike routes

In cazul in care esti un impatimit al aventurilor si ai o bicicleta, aplicatia Bikemap este un „must have” pe telefonul tau. Fiind sustinuta de utilizatori, ea se imbunatateste dupa fiecare instalare, deoarece aventurierii urmeaza traseele de pe harta si lasa recenzii. De asemenea, exista si rute create de ei.

Bikemap iti arata pozitia actuala cu ajutorul GPS-ului si iti recomanda cele mai apropiate trasee, iar daca ai chef sa ii chemi si pe prietenii tai la o plimbare, butonul „share” este intotdeauna la indemana.

Sfat: Urmati cele mai votate si folosite trasee de ceilalti utilizatori deoarece unele pot fi false sau doar de teste iar dezvoltatorii nu pot controla fiecare ruta creata de un utilizator. 

 

Pedometer 

Pregatit pentru cei 10.000 de pasi pe care trebuie sa ii faci in fiecare zi? Pedometer este exact ce ai nevoie daca vrei sa incepi mai usor cu exercitiile. Runtastic a realizat o aplicatie care iti contorizeaza pasii facuti si timpul in care ai depus efortul.

Chiar daca pare o aplicatie destul de simpla la prima vedere, Pedometer poate sa faca mult mai mult. In timpul plimbarii, in functie de cat de repede mergi, aceasta iti calculeaza si bataile inimii, iar daca achizitionezi versiunea Pro, nici calculatul caloriilor pierdute nu mai este o problema.

Dupa exercitiu, aplicatia te intreaba cum te-ai simtit si cum a fost vremea, tot pentru a ajuta la calcularea efortului. La final, doritorii isi pot impartasi experienta cu prietenii de pe Facebook, Twitter si Google+, iar toate progresele se pot trimite si contului de MyFitnessPal.

Sfat: Cand luati o pauza asigurati-va ca opriti aplicatia in tot acest timp, deoarece orice miscare este contorizata, iar la final programul de exercitii va arata o cifra falsa. 

 

Calorie Counter – MyFitnessPal

Un alt pas foarte important pentru a-ti atinge scopul de a slabi este controlarea alimentatiei. Aplicatia dezvoltata de cei de la MyFitnessPal este cea mai folosita si cea mai folositoare din Google Play si App Store. 

Calorie Counter este un jurnal al mancarii pe care o consumi in fiecare zi si in acelasi timp si un calculator de calorii. Pentru a slabi, trebuie sa adaugi dupa fiecare masa ce ai consumat, iar aplicatia iti calculeaza automat cate calorii ai adaugat. Desi se gasesc peste 3 milioane de feluri de mancare posibile in program, utilizatorul poate scana si codul de bare de pe un produs, daca este pe fuga, iar cei de la MyFitnessPal iti cauta pe internet produsul si calculeaza automat cate calorii are. 

De asemenea un alt plus al acestei aplicatii este integrarea cu Pedometer sau Runtastic si eforturile depuse cu ajutorul lor, se sincronizeaza automat in contul tau de MyFitnessPal. Si nu il ultimul rand este foarte personalizata dupa conditia fizica a utilizatorului

Sfat: Daca nu sunteti dispusi sa faceti acest efort de a nota in aplicatie fiecare lucru pe care l-ati mancat nu merita sa o instalati. De asemenea asigurati-va atunci cand scanati codul de bare sa setati cat din produs ati mancat deoarece aplicatia seteaza automat toata cantitatea produsului.

 

Runtastic Running & Fitness

Cea mai buna aplicatie la capitolul Sanatate & Fitness este, dupa parerea noastra, Runtastic. 

Runtastic se bazeaza pe aceeasi idee cu Pedometer. Cu ajutorul hartilor Google Maps iti poti crea un traseu de alergat ca mai apoi sa il urmezi, si la final sa iti observi progresele sau regresele din timpul circuitului. 

La fel ca si la Pedometer, Runtastic iti masoara in timpul exercitiului si pulsul dupa cat de repede mergi sau cati pasi faci pe secunda luand in considerare varsta si greutatea ta. 

Un mare plus al acestei aplicatii este metoda prin care stocheaza toate aceste date la finalul rutelor si iti arata cati kilometri ai alergat in total si progresul pe care l-ai facut de cand ai inceput sa folosesti aplicatia.

Sfat: Aplicatia foloseste satelitii si imaginile de la Google si acestea ar putea consuma destul de mult internet, asa ca atentie. De asemenea apasati butonul stop al aplicatiei daca faceti vreo pauza deoarece v-ar putea adauga pasi in plus

Share articol: