Un joc pe telefonul mobil, consultarea contului de Facebook sau o aplicatie de stirine fac sa pierdem metroul, autobuzul sau sa ratam statia unde trebuie sa coboram.

Un smartphone face ca timpul sa treaca mai repede in favoarea dar si in defavoarea noastra. Ca ne ajuta sa "ardem" minutele sau orele in care nu avem altceva mai bun de facut e bine, ca de foarte multe ori ne impiedica sa fim la timp la scoala, serviciu sau la o intalnire nu este deloc placut.

Un studiu recent arata ca 51% dintre locuitorii Regatului Unit sunt atat de captivati de ceeea ce vad pe telefonul mobil incat uita sa coboare din mijlocul de transport. Alti 15% recunosc ca au intarziat la o intalnire importanta tot din cauza unei aplicatii sau a unui joc captivant. Cei mai "ghinionisti" sunt chiar locuitorii capitalei, estimandu-se ca fiecare londonez a ratat cel putin de doua ori intr-un an mijlocul de transport sau coborarea din acesta din cauza smartphone-ului.

Conform studiului realizat de o companie de telefonie mobila si un producator de terminale, 35% dintre utilizatorii unui telefon inteligent cauta stiri sau intra pe retelele de socializare, 28% isi verifica emailul, 27% se joaca, 15% suna pe cineva, in timp ce 7% urmaresc clipuri sau posturi de televiziune. Acestea il fac pe un britanic din sapte sa piarda autobuzul, pe unul din zece sa piarda trenul si, mai mult, pe unul din douazeci sa piarda avionul.
 

Share articol: