Cam asa au aratat comunicatele de presa ale HTC astazi, cu referire la mult-asteptatul upgrade la Gingerbread pentru popularul HTC Desire. 

Ieri de dimineata, spre dezamagirea posesorilor modelului Desire, pe pagina de Facebook a HTC a fost postat un mesaj prin care explicau ca, in ciuda eforturilor sustinute ale inginerilor lor de a gasi o solutie sa “inghesuie” si Android 2.3 Gingerbread si Sense UI in HTC Desire, acest lucru nu este posibil din considerente de memorie.
Vestea a fost primita destul de prost, atat de comunitate, cat si de canalele de stiri tehnologice, pentru ca HTC a promis inca de la Mobile World Congress 2011 (in februarie anul acesta, la aproximativ un an de la prezentarea oficiala a telefonului) ca Desire va primi “turta dulce”.
Prin urmare, chinezii s-au repliat, au strans probabil niste degete de ingineri pe la usi si/sau menghine, astfel incat, astazi, 15 iunie, pe aceeasi pagina de Facebook, a fost postata foarte concis vestea cea buna: “Contrar a ceea ce am spus mai devreme vom aduce Gingerbread pentru HTC Desire”.
Prin urmare, la speculatii este sezon plin: vor renunta la Sense UI ca sa aiba loc Gingerbread, a fost pur si simplu o scapare de genul cititului necrologului cat omul mai e in viata si bine-mersi sau conform legilor lui Murphy, taman dupa ce au publicat stirea, unul dintre specialistii de la HTC a eliberat mult-asteptatul “EVRIKA!”.
Eu habar n-am ce s-a intamplat in spatele usilor inchise. Stiu doar ca proprietarii popularului smartphone merita sa fie rasfatati cu noul sistem de operare si astept cu interes ca HTC sa comunice o data concreta pentru noua versiune.

Share articol: