Studiul a fost realizat de o societate de securitate informatica americana, Akamai.

China si Indonezia sunt in fruntea unui clasament al tarilor din care provin majoritatea atacurilor informatice din lume, in timp ce Romania ocupa locul 9, conform unui studiu realizat de o societate de securitate informatica americana, anunta Mediafax.

In primul trimestru din 2014, 34 la suta din atacurile informatice erau originare din China - in scadere in raport cu trimestrul patru al anului 2012, cand China a fost la originea a 41 la suta din aceste atacuri informatice, conform Akamai.

"Acest declin se datoreaza probabil aparitiei Indoneziei pe locul doi al clasamentului", arata Bill Brenner, un responsabil al Akamai, subliniind saltul realizat de aceasta tara din Asia de sud-est, care a trecut intr-un trimestru de la 0,7 la 21 la suta din atacurile informatice mondiale.

Pe locul trei al clasamentului Akamai se afla Statele Unite (8,3 la suta), inaintea Turciei (4,5 la suta), Rusia (2,7 la suta), India (2,6 la suta), Taiwan (2,5 la suta), Brazilia (2,2 la suta), Romania (2 la suta) si Hong Kong (1,6 la suta).

"Aproape 68 la suta din atacurile informatice sunt originare din regiunea Asia-Pacific-Oceania, fata din 56 de la suta in trimestrul patru al 2012, fara indoiala din cauza cresterii masive inregistrata in Indonezia", precizeaza Bill Brenner.

Europa este la randul sau la originea a putin sub 19 la suta din aceste atacuri cibernetice, iar America de Nord si de Sud la originea a aproximativ 13 la suta.

Share articol: