Chiar daca a reusit sa lanseze terminale care au pus, macar pentru o vreme, competitia in umbra, compania taiwaneza nu reuseste sa se puna pe linia de plutire.

Asteptarile companiei HTC sunt slabe la incheierea unui nou trimestru, chiar daca produsele lansate au fost primite cu aplauze de critici si consumatori. Taiwanezii sustin ca pierderile la finalul lunii septembrie ar putea fi mai mari cu cel mult 8% fata de trimestrul anterior.

Producatorii de tehnologie sustin ca cea mai mare parte din pierderi ar veni din vanzarile foarte slabe ale terminalului HTC First, unul care a fost creat special pentru aplicatia Facebook in sistemul de operare Android. Una dintre cele mai mari companii mobile din Statele Unite, AT&T, a renuntat la vanzarile acestui model inca din luna mai a acestui an.

Pe piata de mobile, singurele companii care au reusit sa anuleze pierderile sunt LG si Sony, dar HTC nu se poate compara cu bugetele celor doua. Taiwanezii au iesit din randul primilor cinci producatori de terminale mobile dupa ce scaderea in vanzari a fost de 45%.

Share articol: