Adunarea generala a actionarilor companiei de telecom din Finlanda a cerut rezultate mai bune din partea lui Stephen Elop care continua sa mearga pe mana telefoanelor cu Windows.

Mult asteptata apropiere de succesul smartphone-urilor care folosesc Android si iOS este inca departe, aceasta fiind principala tema de discutie a actionarilor Nokia, nemultumiti de activitatea de pana acum a directorului executiv. Stephen Elop, CEO al companiei finlandeze, ramane increzator in cresterea in popularitate a telefoanelor inteligente care utilizeaza sistemul de operare Windows Phone.

Inceputa in 2011, tranzitia de la Symbian la Windows Phone era programata sa ajunga la final in acest an. Vanzarile destul de bune ale modelelor din seria Lumia este, totusi, departe de concurenta formata din Samsung si Apple, sistemele de operare ale celor doua companii fiind mult, mult mai populare.

Actiunile Nokia au ajuns la pretul de 2,72 pe unitate, o cifra mult mai mica decat 65 de dolari pe unitate in varful de activitate al companiei (anul 2000). Modelele Lumia s-au vandut in 5,6 milioane de unitati in primul trimestru al lui 2013, cota de piata a finlandezilor ajungand astfel la 5%.

Share articol: