Producatorul auto Land Rover va lansa un smartphone pentru amatorii de aventuri extreme.

In timp ce companiile care produc smartphone se intrec in inovatii legate de procesor, inteligenta artificiala sau camere foto foarte performante, Land Rover s-a lansat pe piata cu un telefon robust, foarte rezistent. Potrivit producatorului, telefonul Land Rover Explore este „cel mai rezistent din lume”.

Are certificat IP68 de rezistenta la praf si la apa si nu pateste nimic daca este scapat de la o inaltime de 1,8 metri. Asta si pentru ca are un ecran de protectie special.

In plus, rezista foarte bine la schimbarile extreme de temperatura, putand trece fara probleme dintr-un mediu foarte rece la caldura si umiditate mare.

Bateria este foarte mare, de 4.000 aAh, si rezista timp de doua zile in conditiile in care ecranul este mereu pornit. Exista insa si o baterie optionala, de 3.600 mAh, Adventure Pack, care imbunatateste si localizarea GPS.

Pentru amatorii de aventuri, telefonul are busola si lumina de SOS, de mare ajutor la nevoie. Ecranul poate fi actionat si in conditii de umezeala mare sau cu manusi.

Si restul specificatiilor sunt destul de bune: procesor MediaTek Helio X27, 4GB de RAM, 64GB spatiu de stocare, ecran de 5 inci Full HD, camera principala de 16MP si camera frontala de 8MP. Sistemul de operare este Android 7 Nougat.

Telefonul va fi lansat pe 26 aprilie si va costa aproximativ 690 dolari, scrie Tech Radar.

Share articol: