Si Apple a patit acest lucru in trecut.

Cei de la Consumers Reports refuza sa treaca pe lista de telefoane recomandate noul Samsung Galaxy S7 Active, versiunea mai dura a telefonului, dupa ce a picat testul de rezistenta la apa!

Avand un rating IP68, Galaxy S7 Active ar trebui sa poata sta sub apa pana la 30 de minute. Certificarea arata si cat de rezistent este telefonul la praf.

Pentru a vedea daca telefonul se ridica la inaltimea asteptarilor, cei de la Consumers Reports au pus telefonul intr-un acvariu cu mai putin de 1.5m adancime, au presurizat la 149g/cm² si au fixat cronometrul la 30 de minute. Dupa expirarea timpului, telefonul a fost scos din apa si avea linii verzi pe ecran.

Conform protocolului Consumers Reports, testul a fost repetat cu un nou Galaxy S7 Active. Si acesta a picat insa testul, ecranul stingandu-se. De asemenea, a fost descoperita apa in slotul pentru SIM si umezeala in ambele lentile ale camerei. Niciunul dintre cele 2 telefoane nu a mai functionat cum trebuia.

Avans acelasi rating IP68, Galaxy S7 si S7 Edge au trecut cu brio testul Consumers Reports si se afla in varful topurilor acestora. Acolo s-ar fi aflat si S7 Active daca nu ar fi picat testul apei.

Cei de la Samsung au anuntat ca investigheaza cazul si a adaugat ca nu a primit decat foarte putine plangeri legate de rezistenta la apa pe care o are S7 Active: "Exista totusi sanse ca un telefon defect sa nu fie atat de rezistent la apa cum ar trebui sa fie" au spus cei de la Samsung.

Nu este prima data cand cei de la Consumers Reports refuza sa recomande un telefon din cauza unui test picat. Acest lucru s-a intamplat cu iPhone 4 din cauza problemei cu antenele de pe spate cand telefonul era tinut intr-un anumit mod.

 

Share articol: