Ooookay. Atunci când credeai că ai văzut toate aplicațiile posibile pentru un smartphone, uitându-te pe BBC, dai de... ”Confession: A Roman Catholic App”, sau aplicația pentru iPhone, iPod și iPad care are binecuvântarea Bisericii Catolice. Huh???

Se pare că, în această perioadă de criză, mântuirea utilizatorilor Apple este asigurată, aplicația realizată de compania Little i Apps, LLC, costând doar 1.99 USD, în condițiile în care aplicația permite utilizatori multipli care au conturi protejate cu parole, pentru păstrarea secretului spovedaniei, are suport pentru Retina Display (probabil să nu scape neobservată nicio penitență) și interfață customizată pentru iPad. 

Nu este de neglijat bineînțeles, nici posibilitatea de a stabili tipul de examen de conștiință pentru diferite tipuri de credincioși catolici (singur, însurat, preot etc), sau jurnalul spovedaniilor efectuate și posibilitatea de a alege dintre șapte modalități de pocăință.

Cu toate acestea, mare grijă trebuie avută, pentru că aplicația, ne avertizează producătorul, nu ține loc de spovedanie în fața unui preot, deoarece acesta este singurul care poate acorda iertarea păcatelor. 

Aplicația a fost primită cu păreri împărțite, așa cum era de așteptat, având în vedere domeniul abordat, articolul Reuters de prezentare al acesteia, intitulându-se caustic: Bless me iPhone for I have sinned.

Share articol: