Kodak incearca o revenire in forta!

In urma cu 3 ani, Kodak dadea faliment iar divizia de camere digitala era compromisa si a vandut propriile brevete in valoare de peste 500 de milioane de dolari. Revenirea a inceput in 2013, iar acum Kodak se lanseaza pe piata smartphone-urilor.

Cu ocazia Consumer Electronics Show (CES) ce are loc in acest zile la Las Vegas, Kodak a anuntat primul smartphone, denumit IM5. Contrar asteptarilor, telefonul nu se bazeaza numai pe camera ce are un "software de management al imaginii unic", avand si specificatii demne pentru un smartphone mid-range.

Kodak IM5 are un ecran de 5 inch 720p, o camera principala de 13MP cu flash LED, o camera secundara de 5MP, 1GB de RAM, 8GB spatiu de stocare si suport microSD. Procesorul nu a fost anuntat, fiind insa octa-core 1.7GHz, iar cei de la GSM Arena scriu ca sunt toate sansele sa fie MediaTEK (MT6592).

Kodak IM5 vine cu Android 4.4 KitKat, urmand sa faca in curand upgrade-ul la Android 5.0 Lollipop. Telefonul va fi disponibil in Europa spre sfarsitul lunii martie si va costa 229 de euro.

Revenind la camera, acesta fiind principalul punct de atractie avand in vedere renumele companiei, telefonul are o aplicatie prin care poti edita rapid pozele, sa le distribui pe site-urile de socializare sau sa le printezi direct pentru ca telefonul este "compatibil cu imprimantele din casele voastre".

Share articol: