Utilizatorii de smartphone-uri din Turcia sunt pe cale să piardă accesul tuturor serviciilor Google.

Potrivit jurnaliștilor americani de la Engadget, toate modelele noi de telefoane care folosesc sistemul de operare Android pe care utilizatorii din Turcia le vor vedea în startul anului viitor nu vor veni cu serviciile oferite de Google. Pe scurt, adio Maps, Play Store și Gmail, printre multe altele. 

În clipa de față, Google se confruntă cu o problemă legală cu autoritățile din Turcia, totul plecând de la o plângere depusă de competitorul rus Yandex, iar compania americană și-a anunțat partenerii că până când aceasta nu va fi clarificată nu va putea livra serviciile sale pe telefoanele cu Android care vor fi lansate în 2020.

În anul 2018, consiliul concurenței din Turcia a obligat Google ca în termen de 6 luni să le ofere posibilitatea utilizatorilor să își poată schimbă motorul de căutare pe telefoanele Android. Alături de această obligație, Google a mai primit și o amendă de 17.4 milioane de dolari.

Google nu a respectat decizia autorităților, iar în prezent anunță că lucrează la o soluție pentru aplanarea acestui conflict. 

Dacă telefoanele actuale nu vor fi afectate, cele noi care vor veni cu sistemul de operare Android nu vor mai putea utiliza serviciile Google.

Share articol: