Nebunia iPhone 4 a facut valuri in toata lumea. Iar in acelasi timp au aparut clone care de care mai reusite, dar la un pret de doua ori mai mic decat originalul.

In vara, in primele 24 de ore de la lansare, iPhone 4 a batut recordul vanzarilor produselor Apple si a fost comercializat in 600.000 de unitati. Iar in lunile ce au urmat au aparut pe piata si telefoane care incercau sa imite telefonul americanilor de la Apple.

Cea mai recenta copie produsa de chinezi imita in cele mai fidele detalii specificatiile si fiecare curba a modelului iPhone 4 a inceput sa faca deja valuri pe internet. Are acelasi caracteristici, insa pretul este de doua ori mai mic, doar 209 dolari si poate fi comandat din China.

Vezi video cu clona iPhone 4

SoPhone4 are WiFi, un ecran tactil VGA de 480 X 320 de pixeli, 4GB de memorie, dar poate suporta pana la 16 GB de memorie. Mai mult, are o camera frontala si una pe spate, Bluetooth si suport JAVA.

Nu este pentru prima data insa cand mobilul iPhone este clonat. Are modele asemantoare au mai aparut pe piata in ultimii ani, ca de exemplu telefonul chinezesc ePhone la un pret de 85 de dolari sau Air Phone la 100 de dolari. Acum insa, chinezii au reusit o copie "aproape" identica!

Smartphone rusesc la 360 de dolari

Chiar daca nu este o clona a revolutionarului iPhone 4, smartphone-ul rusilor de la AFK Sistema realizat impreuna cu producatorul ZTE este un adversar redutabil pentru gadgetul celor de la Apple in 2011! Si asta pentru ca incorporeaza primul chip GPS Glonass. Ce inseamna asta? Pe langa GPS-ul stardard, telefonul are incorporat sistemul rusesc de navigatie prin satelit Glonass, potrivit Moscow Times. In consecinta, rata de acurate ajunge la 93%, cel putin pe teritoriu rusesc.

Vezi Video cu premierul Putin care testeaza telefonul

In ceea ce priveste sistemul de operare, mobilul rusesc va rula Android 2.1 si va avea un ecran QVGA. Luand in calcul aceste specificatii, telefonul este cu doi pasi in urma Nexus S care este un alt adversar puternic al iPhone 4.

 


 

Share articol: