Dupa zvonurile din ultimile zile care anuntau un posibil parteneriat Nokia-Microsoft, Nokia a confirmat oficial ca va folosi noul sistem de operare Windows Phone 7 ca si platforma principala in ceea ce denumeste al treilea ecosistem.

Windows Phone 7 va aduce o gama larga de imbunatatiri smartphone-urilor Nokia pe care vom putea regasi si alte branduri ale lui Microsoft printre care Bing, Xbox si Microsoft Office.

“In acest parteneriat cu Nokia, Microsoft aduce platforma software Windows Phone si brandurile pe care utilizatorii de mobile si le doresc, precum Bing, Office si, desigur, Xbox Live,” a declarat CEO-ul Microsoft Steve Ballmer.

Nokia a declarat ca nu-si propune sa devina doar "un alt producator de telefoane cu Windows Phone 7", ci isi propun sa redefineasca platforma ajutand Microsoft la optimizarea hardware, customizarea software-ului, suport lingvistic si localizarea acestuia in mai multe teritorii.

Miscare strategica importanta pentru Nokia, al carui Symbian nu facea fata in lupta cu iOS si Android, dar importanta si pentru Microsoft care acum va avea cel mai mare producator de telefoane mobile care va produce pe platforma Windows Phone 7.

Dilema apare insa pentru cumparatorul de smartphone Nokia din 2011 si 2012. Sa cheltuiesc pentru un sistem de operare ce, in cel mai bun caz, va ajunge o optiune secundara pentru Nokia pe termen mediu?

Avem de asteptat pana cand primele produse ale acestui parteneriat vor fi pe piata dar, asa cum Nokia ne-a obisnuit cu minunate aparate cu mult peste posibilitatile sistemului de operare, aceasta pare sa fie solutia in lupta cu concurenta.

Share articol: