Politistii au facut perchezitii pentru a prinde cele doua persoane care au inselat-o pe femeie.
O femeie de 52 de ani din Bucuresti a fost inselata prin telefon cu aproape 7.000 de lei de doi detinuţi care s-au recomandat drept directori de banca si care, in schimbul banilor, se angajasera sa-i aprobe un credit de nevoi personale fara garantii, informeaza Politia Capitalei, citata de Mediafax.
Politistii Sectiei 6 si procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2 au facut, marti, sase perchezitii la adrese din judetele Prahova si Ialomiţa, unde locuiesc apropiati ai celor doi detinuti si in celulele acestora, din Penitenciarul Ploiesti.
Victima a venit la sediul Secţiei 6 la data de 7 mai, unde a povestit ca, avand nevoie urgenta de un credit bancar in valoare de 8.000 de lei, a apelat un numar de telefon pe care l-a descoperit intr-un anunt la mica publicitate. Femeia le-a spus politistilor că la numarul respectiv a raspuns un barbat amabil, care s-a recomandat drept managerul bancii.
Dupa ce i-a cerut numele si adresa, chipurile pentru a verifica in baza de date daca indeplineste conditiile de creditare, acesta a anuntat-o ca, pentru a obtine creditul, este necesara achitarea unui comision de 250 de lei, urmand ca documentele privind acordarea creditului sa-i fie aduse la domiciliu de un curier.
Femeia s-a conformat "procedurii de obţinere a creditului" si a achitat "comisionul" in contul indicat de "directorul bancii". In aceeasi zi, ea a fost convinss, tot telefonic, de csre acelasi "manager" sa depuna in acelasi cont noi sume de bani, respectiv 690 de lei, 800 de lei si 1.670 de lei.
A doua zi, femeia a fost contactata, din nou, de către "seful bancii", care i-a cerut sa mai depuna 550 de lei.
In 2 mai, femeia a fost convinsa sa depuna inca 930 de lei si 1.700 de lei pe numele curierului care ar fi urmat sa-i aduca la domiciliu documentele privind aprobarea creditului, suma solicitata, precum si toate taxele achitate pana la acel moment.
O zi mai tarziu, "directorul băncii" i-ar fi solicitat victimei sa cumpere si trei vouchere de reincarcare a unor cartele telefonice, in valoare de 10 euro fiecare, reprezentand taxa de drum pentru curier.
Din acel moment, nici "directorul executiv" si nici "curierul" nu au mai raspuns la telefon.
Potrivit anchetatorilor, la 7 mai, in timp ce scria declaratia in fata politistilor Sectiei 6, aceasta a fost din nou sunata de falsul director, care i-a mai cerut sa achite alti 1.600 de lei, pentru "finalizarea dosarului de credit".
In urma percheziţiilor facute la domiciliile apropiatilor celor doi detinuti, au fost descoperite si ridicate mai multe telefoane mobile si documente folosite la comiterea ecrocheriilor, iar la sediul Sectiei 6 au fost aduse pentru audieri patru persoane, dintre care una a fost retinuta pentru 24 de ore.