BlackBerry si Boeing au inceput o colaborare pentru un smartphone high-security.

CEO-ul celor de la BlackBerry, John Chen, a anuntat parteneriatul intre cele doua companii. Telefonul Boeing Black este dezvoltat de catre compania de aeronautica din Chicago, cunoscuta in primul rand pentru avioanele comerciale, dar si pentru cele de lupta.

Telefonul celor de la Boeing este primul care se poate auto-distruge daca este incercata 'spargerea' softului sau. Boeing Black ecripteaza telefoanele si este menit pentru agentiile guvernamentale si catre alti oameni care vor sa-si mentina comunicarea si datele in siguranta.

"Suntem incantati sa anuntam ca Boeing colaboreaza cu BlackBerry pentru a oferi o solutie sigura pentru mobilele cu Android folosind platforma noastra BES 12" a anuntat John Cen.

"Asta, apropo, este singurul lucru care imi este permis sa-l spun" a mai zis Chen.

BlackBerry Enterprise Service, sau BES 12, va permite clientilor precum corporatii sau agentii guvernamentale sa managerieze si securizeze nu numai telefoanele BlackBerry din retelele interne, ci si cele cu sisteme de operare diferite precum Android sau iOS.a

Telefonul Boeing foloseste dual SIM pentru a avea acces la mai multi operatori si poate fi configurat pentru a se conecta la senzori biometrici si sateliti. Boeing a inceput sa puna la dispozitie potentialilor clienti acest telefon.

Share articol: