Specialistii de la DisplayMate au analizat cele doua ecrane

Ce smartphone are display-ul mai bun, iPhone 5 sau Galaxy S III? DisplayMate a comparat ecranele celor doua smartphone-uri de la Apple si Samsung.

Display-ul Retina de pe iPhone 5 este cel mai bun display testat pana in prezent. Smartphone-ul Apple vine cu "imbunatatiri semnificative ale ecranului fata de iPhone 4", declara Raymond Soneira de la DisplayMate.

Gama de culori de iPhone 5 este imbunatatita si calibrata, oferind "culori mai precise si imagini de o calitate foarte buna", mai adauga Soneira. Smartphone-ul Apple obtine calificativul A din partea DisplayMate.

Galaxy S III are un display de tip OLED, tehnologie ce nu a atins inca cel mai inalt nivel de dezvoltare precum LCD. Luminozitatea ecranului Super AMOLED este cu aproximativ 50% mai mica fata de display-ul iPhone 5. Gama de culori este asimetrica, rezultarul fiind culori inexacte si suprasaturate. Galaxy S III pierde si la contrast, in comparatie cu iPhone 5.

Cu toate acestea, ecranul smartphone-ul Samsung este foarte bun, obtinand calificativul B+. In concluzie, iPhone 5 are un display mai bun ca Galaxy S III, potrivit testelor realizate de DisplayMate.

Sursa: cnet

Share articol: