Samsung a anuntat raportul financiar pentru al treilea trimestru din 2016.

Profitul inregistrat de Samsung in trimestru al 3-lea din 2016 a fost serios afectat de fiasco-ul Galaxy Note7. Scoaterea de pe piata a telefonului si rechemarea unitatilor vandute a facut ca divizia de mobile a companiei sa aiba un profit de doar 87.8 milioane de dolari, o scadere cu 96% fata de aceeasi perioada din 2015! Este cel mai mic profit al diviziei din ultimii 8 ani.

Per total, Samsung a avut un profit de 4.5 miliarde de dolari, aproape jumatate din cat a avut in 2015. De asemenea, este cel mai mic profit al companiei din ultimii 2 ani.

"Divizia de mobile a suferit o scadere a veniturilor semnificativa ca efect al retragerii Galaxy Note7. Totusi, vanzarea de telefoane a fost in continuare puternica datorita stabilitatii inregistrate de flagship-urile Galaxy S7 si S7 Edge, dar si a cresterii telefoanelor mid-range din seriile Galaxy A si Galaxy J" a anuntat Samsung intr-un comunicat.

Cei de la Samsung au mai spus ca asteptarile pentru ultimul trimestru al anului sunt de a egala performantele din 2015 iar popularitatea Galaxy S7 si S7 Edge sa creasca odata cu venirea Sarbatorilor.

Share articol: