Tableta este prima echipata cu Android care s-a bucurat de un real succes comercial. Producatorul coreean face un cadou proprietarilor tabletei punand la dispozitia acestora un upgrade la Android 2.3 Gingerbread. 

Cititorii mai vechi ai yoda.ro probabil stiu ca am o slabiciune (marturisita de altfel) pentru tableta de 7 inci de la Samsung. Asa cum mai spuneam, e suficient de mica sa intre in buzunarul de la spate de la blugi sau intr-o borseta de dimensiuni decente, are functie de telefon, pretul e decent, hardware-ul capabil si in plus, Apple nu va scoate niciodata o tableta de 7 inci pentru ca Jobs a zis ca nu are piata (NOT!).
In alta ordine de idei, “cursa inarmarilor” practicata astazi de Apple si Google / Android (si care seamana cu razboiul Intel vs. AMD de acum 5 – 7 ani), te lasa cu oarecare un gust amar in calitate de proprietar de tableta, achizitionata cu eforturi financiare semnificative.
De aceea, este laudabila initiativa Samsung de a pune la dispozitia detinatorilor de Galaxy Tab (un hardware vechi de un an, ceea ce in termeni informatici este echivalent cu Precambrianul precoce) ultima versiune de Android pentru telefoane
(N.R. Trebuie sa recunosc faptul ca nu inteleg (inca) motivele nebuniei cu fagurele de miere Android. Am un Acer Iconia A500 in teste si in afara de fagurele de pe ecran... ma rog.)
Una peste alta, viermele din inima mea spera la o tableta de 7 inci dual(sau quad)-core cu Android (fie el si 3.x) FullHD si care sa ruleze mkv-uri fara probleme. Pana atunci, varianta de Samsung Galaxy Tab 7 inci cu Android 2.3 si cu pretul redus de acum mi se pare o optiune mai mult decat decenta mai ales ca, upgrade-ul va oferi suport mai bun pentru jocurile 3D prin optimizarea OpenGL.
Ce-ar mai fi de spus? Ce era mai important: Upgrade-ul este deocamdata disponibil in Italia (nu ar trebui sa fie o problema pentru multi romani), Indonesia, Coreea (de Sud) si din 5 iulie, pentru Sprint USA si ca, upgrade-ul va fi realizat prin intermediul Samsung Kies – bloatware-ul Samsung pentru PC / Mac. Noi ca de obicei, speram ca cineva de la Samsung Romania sa apese butoanele in asa fel incat sa beneficiem cat mai curand de turta dulce pe tableta. Pentru ca merita(m).

Share articol: