Motorola a obtinut brevetul pentru o tehnologie care va permite ecranelor de telefon sa se repare singure.

Compania Motorola este cunoscuta pentru folosirea ecranelor incasabile, cu care sunt dotate dispozitivele din seria Moto Z.

Aceste ecrane nu sunt din sticla, ci din polimer de plastic. Prin urmare, se zgarie usor, dar nu se sparg nici daca sunt scapate pe asfalt.

Noua tehnologie brevetata acum de Motorola va fi insa si mai surprinzatoare. Este vorba de "sticla inteligenta", un polimer cu memorie foarte asemanator cu sticla, dar fabricat probabil tot din plastic.

Acest material "isi aminteste" forma pe care o avea si astfel se poate misca pentru a reveni la aspectul sau initial, reparandu-se practic singur, scrie Phone Arena.

Orice zgarietura de pe ecran va fi detectata de telefon cu ajutorul unui software, care va porni imediat procesul de reparare.

In momentul in care incepe repararea ecranului, utilizatorul nu mai trebuie sa foloseasca telefonul un timp, deoarece ecranul va deveni fierbinte.

La o temperatura foarte ridicata, sticla inteligenta isi va reaseza moleculele din care este formata, pentru a reveni la forma sa initiala.

Desigur, repararea nu va fi perfecta, pentru ca ecranul va ramane putin deformat, insa este un mare pas inainte, pentru ca vor scapa de ecranele sparte, care costa foarte mult cand trebuie inlocuite.

Share articol: