Fostul director executiv al Skype sustine ca apelurile video ar putea revolutiona piata de telefonie mobila.

Miscarea surprinzatoare, pentru unii, pe care a facut-o Microsoft preluand unul dintre fostii giganti de pe piata de telefoane mobile este vazuta drept una curajoasa dar si cu fundament. Se crede ca marea companie fondata de Bill Gates ar putea schimba piata comunicatiilor din temelii folosindu-se de una dintre firmele intrate nu de mult in portofoliu: Skype.

Asul din maneca, adica Skype, a fost cumparat de Microsoft in 2011. Acum, fostul director executiv al companiei cumparate, Russ Shaw, om implicat in dezvoltarea serviciilor pentru dispozitivele mobile, sustine ca in maximum doi ani terminalele Microsoft/Nokia vor putea oferi servicii integrate Skype, avand in vedere ca tot mai multe companii de telefonie mobile au retele 4G si LTE pentru o mai buna calitate video.

Fostul oficial sustine ca daca revolutia in comunicatii se va intampla, cele 7,2 miliarde de dolari cheltuite pe Nokia si cele 8,5 miliarde pe Skype se vor dovedi a fi sume insignifiante in comparatie cu valoarea pe care o vor adauga. Terminalele Windows Phone sunt intr-un oarecare avant: doar in Marea Britanie cota de piata a ajuns la 9,2%, de la 4,2% in aceeasi perioada a anului trecut.
 

Share articol: