Urmatorul flagship al celor de la Sony va fi cel mai asteptat smartphone al inceputului de an

Sony Xperia Z3 a tinut mult timp primele pagini. A fost primit cu entuziasm si s-a bucurat de laudele utilizatorilor, dar si al criticilor de specialitate. A fost lansat in septemebrie, iar Sony are bunul obicei de a scoate doua telefoane extraordinare pe an. N-ar fi de mirare, deci, ca in ianuarie sau februarie sa-I vedem urmasul: Sony Xperia Z4.

Conform ciclului de lansari Sony, am putea vedea noul smarptone prezentat la unul din cele doua mari targuri de tehnologie: CES Las Vegas (6-9 ianuarie 2015) sau Mobile World Congress Barcelona  (2-5 martie). De altfel, Sony a si anuntat o conferinta de presa pe 5 ianuarie, fara a da insa detalii despre subiectul acesteia. Un alt argument pentru cele doua date de lansare poate fi si faptul ca japonezii au prezentat anul trecut Xperia Z1 Compact la CES si Xperia Z2 la Barcelona.

Cei de la Android Origin sustin ca noul Sony Xperia Z4 ar putea beneficia de standardul Qi pentru  incarcare prin inductie. Asta ar insemna ca portul magnetic actual pentru incarcare ar putea fi scos. Noul flagship ar putea scapa si de protectia de cauciuc a portului microUSB, fara ca asta sa ii afecteze insa impermeabilitatea.

In ceea ce priveste, credem ca va pastra aceeasi linie, Omnibalance, dar speram ca marginile se vor mai subtia putin. Parca e prea putin ecran si prea mult spatiu inutil. Daca tot am ajuns la display, cei de la GSM Arena presupun ca va fi unul destul de mare , de 5,5 inci, cu o rezolutie de 2560x1440 pixeli.  Au aparut si primele poze scapate pe net cu unele componente ale display-ului.

Nici camera foto nu va ramane neatinsa. Sony sta deja foarte bine la capitolul asta, asa ca n-ar mai avea rost sa mai umble la cei 20,7 MP. Ar putea introduce un nou senzor, in schimb. Tot la capitolul hardware, Xperia Z4 ar pu8tea veni cu un procesor octa-core, la 2m8 GHz, cu 4 core-uri A57 si inca 4 Cortex A53, un gigabyte mai mult RAM (Z3 are 3 GB RAM) si o capacitate marita la 32 Gb spatiu de stocare, fata de 16 ai Z3-ului. 

Share articol: