Samsung ar putea reuși, într-un final, să ajungă să furnizeze către Apple panourile sale Y-OCTA OLED pentru toate modelele iPhone Pro din 2020. 

Anul trecut au apărut zvonuri referitoare la faptul că generația de Iphone-uri din 2019 ar putea avea în totalitate astfel de display-uri, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Acum, ET News, publicație citată de GSM Arena, informează că Samsung va fi singurul furnizor de panouri OLED al Apple, pentru iPhone-urile cu o diagonală cuprinsă între 5,4 și 6,7 inci.

Modelele Y-OCTA utilizează tehnologia on-cell touch, pentru care nu este nevoie să fie aplicat peste ecran un strat superior sensibil la atingere. Acest lucru se traduce într-un display mai subțire și mai eficient din punctul de vedere al costurilor.

Samsung este singura companie care poate produce în masă asemenea panouri, la scara la care are Apple nevoie de ele. Anul viitor, Apple va lansa alte două telefoane – iPhone SE 2, cu un ecran LCD de 4,7 inci și iPhone 12 cu un panou OLED de 6,1 inci. Spre deosebire de abordarea în privința modelelor Pro, Apple ca monta pentru iPhone 12 display-uri provenite atât de la Samsung, cât și de la LG.

Share articol: