Deja de cateva luni se vorbeste despre noul iPhone la pret scazut pe care compania ar urma sa il lanseze

Apple face o mutare neasteptata legata de viitorul iPhone low-cost pe care compania ar urma sa il lanseze in perioada urmatoare. Acesta nu va fi fabricat de taiwanezii de la Foxconn, care au devenit aproape sinonimi cu produsele Apple, ci de o firma mai putin cunoscuta: Pegatron.

Seful Apple, Tim Cook, vrea reduca din dependenta pe care o are fata de Foxconn, mai ales ca aceasta companie a anuntat ca isi doreste sa intre pe piata si singura, fabricand produse proprii. 

VEZI SI: JULIUS RICHARD PETRI, germanul care a inventat vasul Petri, celebrat printr-un GOOGLE DOODLE

Cei de la Pegatron sunt mai putin cunoscuti, insa colaborarea lor cu Apple a inceput cu mult timp in urma, inca de la prima generatie a calculatoarelor iBook. In prezent, compania fabrica unele iPhone-uri, dar si o mare parte din tabletele iPad mini. Wall Street Journal scrie ca Pegatron va fi principala companie care va produce versiunea low-cost a iPhone-ului, despre care s-a tot vorbit in ultima perioada.

Potrivit unor surse care au dorit sa ramana anonime, cei de la Apple trec la Pegatron din mai multe motive. Unul dintre acestea ar fi ca iPhone 5-ul produs de Foxconn are mai multe probleme, una dintre cele mai enervante fiind ecranul care crapa destul de usor, scrie theverge.

Share articol: